Afbeelding

PLUS Buning opent eind oktober vernieuwde winkel

Algemeen Zakelijk nieuws 2.874 keer gelezen

STELLENDAM - Nadat hij 2,5 jaar geleden PLUS Buning, voorheen PLUS Tessemaker, opende heeft Maarten Buning al een aantal keer iets nieuws opgezet, maar de grote klapper moet nog komen: een geheel nieuwe supermarkt, die eind oktober opent aan de huidige locatie aan het Oranjeplein. De nieuwe winkel wordt ruimer, met ruimere paden en meer (lokaal) assortiment.

De huidige winkel is elf jaar oud en ondanks dat het er nog steeds netjes uitziet, voldoet de huidige winkel niet meer aan de huidige wensen op het gebied van duurzaamheid. Maar het wordt ook steeds lastiger om consumenten de nodige extra service en assortiment te bieden. Vandaar een grondige verbouwing.

Vernieuwde formule

De nieuwe winkel past binnen de vernieuwde formule van PLUS Supermarkten waarbij ook ingezet wordt op lokaal assortiment. Ook Maarten gaat nog meer samenwerken met lokale leveranciers. Onder het merk ‘Streekmeesters’ worden producten van en rond het eiland verkrijgbaar. De klanten gaan er dan ook bekende namen van terugzien in de winkel.

Een andere vernieuwing is de makerij die een centrale plek krijgt in de nieuwe winkel. Daar worden maaltijden bereid en verkocht, zoals verse pizza’s. Een enorme toevoeging wat Maarten betreft: “Op deze manier kunnen we nog meer inspelen op het gemak voor de consument. Met een focus op vers en kwaliteit, maken we het mogelijk om complete én lekkere maaltijden te kopen.”
De verbouwing gaat ook een aantal technologische innovaties brengen. Zo komt er naast de gewone kassa’s ook zelf-scan en zelf-pay wat tot een betere doorstroming gaat zorgen.
Maarten heeft er zin in: “Nadat we de parkeerplaats hebben aangepakt en daarna, nu een half jaar geleden, de kiosk openden, voelt de tijd juist voor een nieuwe stap. De kiosk loopt goed, Heleen Tessemaker (voormalig eigenaar van de PLUS) geeft een mooie invulling aan de extra winkel. Door de kiosk ontstaat meer ruimte in de supermarkt, die na de verbouwing ingevuld wordt met aanvullend assortiment.”

Sluiting

Om een mooie winkel neer te zetten, moet de winkel drie weken dicht. De winkel sluit op 6 oktober om 13 uur en gaat op 27 oktober om 9 uur weer open. Dat is uiteraard vervelend, maar in de tussentijd probeert het team van PLUS Buning klanten te helpen om alsnog boodschappen te kunnen doen, bijvoorbeeld door te bezorgen. Hier worden klanten tijdig over geïnformeerd. De kiosk blijft in de tussentijd gewoon open. Daar is gelegenheid om eventueel samen boodschappen te bestellen voor klanten die daar hulp bij kunnen gebruiken.

Uit de krant