Gemeente blij met keuze voor behoud 2 x 2 rijbanen Haringvlietbrug

Algemeen 171 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft aan de leden van de Tweede Kamer bekend gemaakt de maatregelen aan de Haringvlietbrug uit te stellen tot 23 augustus. Daarna worden er maatregelen getroffen om de maximumsnelheid terug te brengen naar maximaal 50 km/uur, maar blijven er wel twee (versmalde) rijbanen per rijrichting beschikbaar voor het verkeer. Rijkswaterstaat heeft hierover een persbericht verstuurd.

Gemeente Goeree-Overflakkee is blij dat alle inspanningen om Rijkswaterstaat te overtuigen van het feit dat de gedeeltelijke afsluiting van de Haringvlietbrug onverantwoord is zijn gehoord en voor nu voor de minst slechte oplossing is gekozen. Peter Feller, wethouder mobiliteit, is tevreden “Dit is een belangrijke uitkomst van een intensief traject. Samen met buurgemeenten, provincies, veiligheidsregio’s en andere betrokken partijen hebben we ons hier hard voor gemaakt”. Gemeente Goeree-Overflakkee is tevreden dat geluisterd is naar de bezwaren, er oog is voor de gevolgen en er constructief is meegewerkt aan zo goed mogelijke oplossingen voor zowel de hulpdiensten als het overige verkeer. Dat biedt perspectief voor de samenwerking in de toekomst. Want over de gevolgen voor het verkeer, het zoveel mogelijk voorkomen van hinder en het beperken van de periode van maatregelen, mogelijke compensatie voor getroffen (recreatievaart)ondernemers en de aanstaande langdurige renovatie van de Haringvlietbrug zullen partijen nog veel en vaak met elkaar in overleg zijn in de komende periode. 

Met vele andere partijen, zowel vanuit de overheid als ook maatschappelijke organisaties en inwoners, heeft gemeente Goeree-Overflakkee al vanaf de aankondiging van de maatregelen op de Haringvlietbrug bij Rijkswaterstaat aangedrongen op alternatieve mogelijkheden die minder en minder langdurige hinder voor het verkeer opleveren. En daarmee dus ook minder maatschappelijke schade veroorzaken. 

Uit de krant