Afbeelding

Matinee-concert met ds. C.M. van der Klis

Algemeen 841 keer gelezen

OUDDORP - Op zaterdag, 7 augustus hoopt ds. C.M. van der Klis (*1970) uit Bunschoten-Spakenburg om 11:00 uur het matinee-orgelconcert op het Van Vulpen orgel van de Dorpskerk te Ouddorp te verzorgen.

Het belooft een mooi programma te worden, dat geopend wordt met “Jesu bleibet meine Freude” en “Liebster Jesu, wir sind hier” van Bach. Verder worden er stukken uitgevoerd van J.G. Bastiaans, Jan Zwart en andere Nederlandse componisten. Een programma waarin zowel geestelijke als vaderlandse liederen in zijn opgenomen.
Ds. C.M. van der Klis (geb. 1970) heeft theologie gestudeerd aan o.a. de Theologische Universiteit in Apeldoorn. Als predikant is hij begonnen in de Nederlands Gereformeerde Kerk De Wijngaard in Wormer (1999-2008). Sinds januari 2008 is hij predikant van de NGK Westerkerk in Bunschoten-Spakenburg. Hij heeft van 1984 tot 1990 orgelles ontvangen van Aukje Broers in de Oosterkerk te Hoorn. Sinds september 2017 volgt hij orgellessen bij Jos van der Kooy in de Westerkerk te Amsterdam. Verder maakt hij deel uit van het team kerkmusici van de Gereformeerde Kerk (PKN) te Putten.

Op zaterdag 14 augustus a.s. hoopt ds. C.J. Droger uit Vlaardingen het matinee-orgelconcert te verzorgen. Ook dan is weer de schilderijen tentoonstelling “Op reis door de Bijbel aan de hand van zeven woorden” van ds. S. Maliepaard te bezichtigen.

GZB zang- en muziekavond. 

Aanstaande donderdag 5 augustus te 19:30 uur is er in de Dorpskerk aan te Weststraat een zang- en muziekavond. Organist is Marcel Saarloos uit Ooltgensplaat en de dwarsfluit wordt bespeeld door Cok Mijs. Toegang is gratis. Ten behoeve van de zendingsorganisatie GZB wordt er gecollecteerd.

Uit de krant