René van Drunen en Jaap Reedijk. Foto: Jaap Reedijk
René van Drunen en Jaap Reedijk. Foto: Jaap Reedijk

Renee van Drunen terug in haar dorp met Jaap Reedijk

Algemeen 647 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Renee van Drunen keert als kunstenaar terug naar haar geboortegrond. Tijdens de KunstKijk exposeert ze haar werk samen met Jaap Reedijk in zijn galerie in Sommelsdijk.

“Het plan om samen te exposeren bestond al een tijdje, maar tijdens deze kunstdagen gaat het er dan toch van komen. Juist het feit dat ze van Goeree-Overflakkee komt, maakt deze expositie nog aantrekkelijker” aldus Jaap Reedijk. “We hebben best veel gemeen in de manier van werken en in ons kleurgebruik.” Opmerkelijk is dat de Rotterdamse Renee niet alleen met haar werken aanwezig is, maar ook terugkomt in het werk van Jaap. “Het past precies in mijn serie van ‘Sterke vrouwen’ en zo is de cirkel helemaal rond.” Beide kunstenaars zijn aanwezig op de KunstKijkdagen.

Renee van Drunen is een in Rotterdam gevestigde kunstenaar, met een uitgebreide variatie aan design. Schilderijen, sieraden en interieurprojecten. Een explosie aan creatieve ideeën en ontwerpen is wat je ziet als je kijkt naar het werk van Renee van Drunen. Dit laat exact zien wie ze is: nieuwsgierig, chaotisch, creatief en altijd verbonden met de natuur, muziek en haar vrouwelijkheid. Dit vertaalt zich naar hoe haar kunst vaak wordt ervaren; vrouwelijk, sereen design met een stoer randje.
Geboren op het eiland Goeree-Overflakkee en verhuisd naar de grote stad, een combinatie van boeren nuchterheid en stadse eigenwijsheid. Haar gedetailleerde tekeningen zijn vaak gecombineerd met grafisch design en haar sieraden gevuld met bladgoud en natuurlijke droogbloemen. “Ik vind het heel bijzonder dat we nu samen exposeren,” zegt Reedijk. “Renee maakt mooie dingen. Ik vind het verbazingwekkend hoe snel ze gaat en hoe leergierig ze haar vleugels uitslaat.”

“De gedrevenheid straalt er vanaf. Of ze nu heel klein met sieraden werkt of in het groot haar kunstwerken staat te gieten. Ze is professioneel in alles wat ze doet. Het vermengen van onze kleur gaat met andere technieken, maar ligt wel heel dicht bij elkaar en ook het lijnwerk dat ze gebruikt in haar schilderijen komt dicht bij sommige van mijn werken. Wij vullen elkaar aardig aan.”
Jaap Reedijk laat veel nieuw werk zien, waarvan veel tot stand kwam in de ‘coronatijd’. Grote doeken, maar ook een heel nieuwe serie kleinere werken, waarbij werkelijk alle technieken door elkaar heen lopen. “Alle poetsmiddelen, inkten, diverse laksoorten en pigmenten gingen onder het schuurpapier en werden uiteindelijk met de fijne tekenpen afgerond. Moeilijk om in één hokje te stoppen”.

De KunstKijk wordt gehouden van 5 t/m 8 augustus van 11.00-17.00 uur op 20 verschillende locaties op Goeree-Overflakkee, met 80 kunstenaars. De galerie van Jaap Reedijk is op de Oostdijk 63, 3245 AS in Sommelsdijk. Meer info: www.jaapreedijk.com / www.kunstkijk.com

Uit de krant