Hunter douglas
Hunter douglas
ingezonden mededeling

Waarom binnenzonwering een slimme investering is voor je huis

Zakelijk Zakelijk nieuws 512 keer gelezen

Idealiter pas je je woning aan om er zelf van te profiteren en je wooncomfort te optimaliseren. Maar ook om op de langere termijn goed bezig te zijn. Daarom denk je bij elke verbouwing of installatie: wat doet het met de waarde van mijn huis? Een schoolvoorbeeld van een goede investering met het oog op de woningmarkt is binnenzonwering. Schermen, gordijnen, lamellen, ze doen allemaal in zekere mate het nodige voor de prijs van je woning. Hoe en waarom? Dat lees je hieronder.

Binnenzonwering: maak je huis aantrekkelijker, want het oog wil ook wat

Potentiële kijkers, zo zien we in elk woonprogramma, geven allereerst hun ogen de kost. Ze heten niet voor niets kijkers. Natuurlijk kijken ze of ze de woning überhaupt mooi vinden. Daar draag je aan bij door een opgeruimde en verzorgde indruk te creëren. Smaken verschillen, dus soms moet er iemand over de streep getrokken worden door extra’s. Zoals deugdelijke binnenzonwering. In vergelijking met de uiteindelijke waarde van je huis is raamdecoratie bestellen een kleinschalige investering, maar straks dus een aanzienlijk pluspunt voor de koper. Tegelijkertijd geniet je zelf van dit comfort totdat je de woning verkoopt. Sommigen plaatsen vanzelfsprekend binnenzonwering om beide redenen: de korte en lange termijn.

Betere isolatie en klimaatbeheersing door binnenzonwering als verkoopargumenten

Dat raambekleding voor minder stookkosten zorgt, blijkt uit dit onderzoek. Middels raambekleding kun je makkelijk kosten besparen. Dupli’s isoleren het beste, maar elk raamdecoratie type isoleert iets. Sommige meer dan de ander. De klimaatbeheersing is een ander sterk verkoopargument: ‘s zomers hou je de koelte in huis, ‘s winters de kou lekker buiten. Het is niet alleen de raamdecoratie die dat doet, maar deze draagt er wel degelijk aan bij. Een makelaar gaat dit hoe dan ook aanstippen.

Geluidsdemping door kwalitatief hoogstaande raambekleding

Ook voor wat betreft geluiden van buitenaf profiteer je van je nieuwe binnenzonwering. Of dit nu gordijnen zijn, een zonnescherm of lamellen: je wordt niet meer zo geconfronteerd met letterlijk te volgen telefoongesprekken van de buren of voorbijgangers. Zelfs het geluid van vuurwerk - denk ook aan je huisdieren! - komt minder hard binnen als je kwalitatief hoogstaande raambekleding in je woning aanbrengt. Zo is er in veel dorpen en steden altijd wel wat. De buurtbarbecue waar je net even geen zin in had. De wielerronde of het kinderevenement dat tegenwoordig niet meer zonder beukende housdebeats kan plaatsvinden. De jaarlijkse kermis met de muziek die je ook al opgedrongen wordt. Enzovoorts. En het hele jaar door is er het reguliere verkeer.

Rustig werken, tv kijken of een middagdutje doen met raambekleding dan wel zonwering

Je bepaalt zelf de lichtval in huis met binnenzonwering. Niet iedereen werkt overdag: sommige mensen zijn ‘s nachts in de weer en willen overdag ongestoord bijslapen. Verder is er sinds 2020 het massaal omarmde thuiswerken, waarbij je de cijfertjes op het computerscherm beter kunt onderscheiden als je de kamer (deels) verduistert. Is er een internationaal sporttoernooi dat je overdag live wilt volgen? Even de lamellen dicht en je ziet het allemaal wat beter. Al deze kleinere redenen om woningen van raamdecoratie te voorzien, worden opgenoemd door makelaars. Die spreken graag in voorbeeldsituaties.

Blijf op de hoogte

Het is altijd fijn om op de hoogte te blijven van regionale wetenswaardigheden en specifieke artikelen zoals duurzame woontips. Deze vind je dagelijks op deze site, alsmede meer nieuws over onze omgeving. Om ook Zeeland groen te houden, dragen steeds meer bewoners hun steentje bij. Dat blijft niet bij het scheiden van afval: een populaire eerste stap anno nu is het onder handen nemen van de woning, volgens de aloude slogan “Een beter milieu begint bij jezelf”. Dat je hier op den duur financieel beter van wordt is meegenomen, maar Moeder Natuur als lachende derde is een doorslaggevende reden. Niet voor niets staat duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst van elke makelaar. Denk daaraan, en overweeg binnenzonwering voor jouw woning!

Uit de krant