Afbeelding
ingezonden mededeling

De invloed van werken in de buurt op uw productiviteit

Zakelijk Zakelijk nieuws 271 keer gelezen

Geen lange reistijden voor het werk hoeven maken staat hoog op veel verlanglijstjes. Op die manier houden werknemers binding met de regio en, belangrijker nog, meer tijd over voor andere zaken. De productiviteit wordt beïnvloed op een positieve manier. Werkt u ver van huis en bent u op zoek naar werk in de directe omgeving? We leggen de voordelen uit aan de hand van een laagdrempelige baan die steeds meer in trek is: die van verkeersregelaar.

Verkeersregelaar worden - altijd dichtbij huis!

Een baan in de buurt als verkeersregelaar is op diverse fronten ideaal. En er is geen jarenlange studie voor nodig. Integendeel: de opleiding duurt enkele dagen, waarna u direct aan de slag kunt op een locatie in uw eigen regio. Dat kan een festival zijn, een braderie of een sportevenement. Vanzelfsprekend is het in goede banen leiden van de diverse verkeersdeelnemers op deze drukbezochte plaatsen uw hoofdtaak, maar in de praktijk kleven er uiteenlopende andere werkzaamheden aan zo’n job. Er wordt een beroep gedaan op uw mensenkennis en omdat mensen een dagje uit zijn, is de sfeer vrijwel altijd positief.

Werken in de buitenlucht en uw vertrouwde omgeving geeft energie

Werken als verkeersregelaar en dan ook nog in de buurt, daar krijgt een mens energie van. Dichtbij huis aan de slag gaan op allerlei gezellige evenementen, veelal in de open lucht: niet voor niets vissen veel werkzoekenden een baan als verkeersregelaar uit het lokale vacature-aanbod. U bent de hele dag en soms avond in de frisse lucht bezig, ontmoet veel mensen en komt altijd thuis met verhalen. Doordat de reistijd minimaal is - daar wordt bij het inroosteren wel voor gezorgd - en omdat u veel leuke taferelen gadeslaat, heeft u na een werkdag nog meer energie dan toen u opstond.

Frisse wind: werken in de buitenlucht maakt u actiever

Kom daar eens om, met een kantoorbaan waar u van negen tot vijf achter een bureau zit weg te suffen. Daar zit u de hele dag naar een scherm te turen, hetgeen allerminst inspireert om ‘s avonds nog wat met uw vrije uren te doen. Terwijl een verkeersregelaar na zijn werkdag barst van de energie. De hele dag heeft er letterlijk een verfrissende bries om u heen gewaaid, die uw geestelijke vlammetje aanwakkert. Deze energie wordt weer omgezet in productiviteit. Of dat nu in uw werkplaats is, in uw tuin of op het sportveld.

Ideaal voor ZZP’ers: vlakbij huis aan de slag

Werken in de nabije omgeving kan ook op ZZP-basis. Veel zelfstandigen hebben de weg naar een functie als verkeersregelaar al gevonden en vinden dit perfect combineren met hun andere werk. Terwijl ze bij pakweg een jaarmarkt de verkeersstromen begeleiden, laten ze zich inspireren en doen ze ideeën op voor hun eigen bedrijfje. Werken als ZZP’er én als verkeersregelaar, het bijt elkaar allerminst. Sterker nog, beide banen vullen elkaar aan.

Geen werk mee naar huis met een job in de regio

Op zoek naar jobs in de regio heeft u, zeker als u er nog iets anders naast doet, geen behoefte aan stress. Hoe hoger het niveau, des te intensiever de geestelijke belasting. Een tweede job moet niet te veel kopzorgen geven, dus bij voorkeur is dat werk dat u niet mee naar huis neemt. Maar ook als volwaardige baan is ongeschoold werk vaak een aanrader - juist voor diegenen die gevoelig zijn voor werkomstandigheden die een burn-out in de hand kunnen werken. Ambitie is daarom een relatief begrip geworden. Wie is er gelukkiger: iemand die dankbaar werk doet en zich daarover niet al te druk hoeft te maken, of iemand die zo’n 80 uur per week gegijzeld wordt door zijn eigen geldingsdrang?

Ruimte in het hoofd

Menigeen is vandaag de dag op zoek naar leuk werk dat voor ruimte in het hoofd zorgt in plaats van dat het u in beslag neemt. Laat staan dat u er ver voor moet reizen. In de ogen van de meeste dagelijkse filedeelnemers is het reizen van en naar het werk verloren tijd. En die krijgt niemand terug. Een verkeersregelaar verricht zijn werkzaamheden vlakbij of in de eigen woonplaats en is in no time thuis.

Zien, doen en beleven: leer uw eigen omgeving opnieuw kennen!

Daarnaast is verkeersregelaar best een verantwoordelijke job, waar altijd wel wat te zien, doen of beleven is. Want tijdens het reguliere werk kijkt u uw ogen uit. Wie bijvoorbeeld wordt ingeroosterd bij een groot popfestival en de chauffeurs van de tourbussen hun plek moet wijzen, ziet soms wereldberoemde artiesten uitstappen. Ook het vaak kleurrijk uitgedoste festivalpubliek is een bezienswaardigheid op zich. Uw eigen regio ziet u opeens door de ogen van een toerist, vanwege de vragen die mensen stellen. Zeker in Zeeland komt die uitgebreide kennis van pas. Hou om die reden deze website in het snotje voor meer nieuws. Het zijn allemaal fijne aspecten van een laagdrempelige baan dichtbij huis.

Meer banen in de buurt

Nogmaals: een baan als verkeersregelaar en de fijne arbeidsvoorwaarden die daaraan vastkleven, is maar een voorbeeld van in de eigen omgeving werken. In het verkeer en in de bouw zijn meer banen die een minimale reistijd in beslag nemen. In sommige gevallen zorgt uw werkgever zelfs voor eigen efficiënt vervoer (zoals een auto of fiets). Met name in de Randstad zijn veel vacatures in de bouw, ook voor ongeschoold werk, te vinden. Een tip: zoek het gespecialiseerde detacheringsbureau Binck op en lees u in over de mogelijkheden. Ook als het gaat om verder leren op de werkplek. Deze experts zorgen dagelijks voor tevreden werknemers en -gevers, want het principe van werken in de buurt werkt twee kanten op.

Uit de krant