Afbeelding
ingezonden mededeling

Zwembad kopen? Een aantal tips!

Zakelijk 143 keer gelezen

Wil je maximaal kunnen relaxen in je eigen tuin? Dan is een zwembad een waardevolle toevoeging aan je tuin. Met een eigen zwembad kun je namelijk verkoeling zoeken tijdens warm weer, wanneer je maar wilt. Lijkt dit jou ook wat, maar vind je het toch spannend om zomaar een zwembad te kopen? Lees dan snel verder, want in dit artikel delen we meer informatie over de aanschaf van een zwembad en waar je zoal op kunt letten. 

Vorm en formaat zwembad bepalen

Als eerste moet je bepalen waar het zwembad precies moet komen te staan in de tuin. Kies voor een stuk grond dat waterpas staat en meet dit gedeelte op. Nu kun je gerichter gaan zoeken naar het juiste formaat zwembad. Daarnaast maakt de vorm ook uit. Zo zijn er ronde, ovalen of rechthoekige zwembaden te koop. Heb je kinderen, dan raden we aan om voor een ronde of ovalen zwembaden te gaan. Deze hebben namelijk geen scherpe hoeken of randen en zijn dus een stuk veiliger. Een rechthoekig zwembad is daarentegen weer perfect voor als je baantjes wilt trekken of met een luchtbed in het water wilt dobberen. Het merk Intex heeft diverse vormen en formaten zwembaden te koop, dus kijk vooral of er een mooi Intex zwembad tussen zit dat bij jouw tuin en je levensstijl past!

Opblaasbaar of frame zwembad?

Naast de vorm en het formaat kun je ook kiezen uit een opblaasbaar of frame zwembad. 

Opblaasbaar zwembad

Een opblaasbaar zwembad is kindvriendelijk en binnen no time opgezet en weer afgebroken. Dit type zwembad is daarnaast ook een budgetvriendelijke optie en Intex heeft zelfs een exemplaar met een ingebouwde filterpomp. Hierdoor blijft het water altijd schoon.

Frame zwembad

Een frame zwembad opzetten kost meer tijd, maar dan heb je ook een stevige constructie dankzij het metalen frame. Het frame zwembad van Intex heeft daarnaast zeer sterke wanden (ook wel liner genoemd), bestaande uit drie lagen. Het is dus een zwembad dat jaren mee kan!

Zwembad onderhouden

Tenslotte is het belangrijk om te weten dat je een zwembad goed moet onderhouden. Dit kost helemaal niet veel moeite als je de juiste producten bij de hand hebt. Zo zorgt een zwembadpomp er voor dat het water in beweging blijft. Dit verkleint de kans op de vorming van algen, schimmels en bacteriën. In sommige gevallen zit deze pomp er trouwens al standaard bij, dus hoef je het niet apart bij te bestellen. Verder zijn er ook schoonmaakspullen zoals schepnetjes, zwembad-reinigingsmiddelen en borstels om het zwembad te reinigen en in topconditie te houden. Zo geniet je het langst van je zwembad!

Uit de krant