Afbeelding
ingezonden mededeling

De mogelijkheden en kosten van een dakraam

Zakelijk Zakelijk nieuws 231 keer gelezen

Een dakraam is een waardevolle toevoeging voor het woongenot. Dankzij een dakraam krijg je namelijk meer natuurlijk lichtinval, waardoor de ruimte vanzelf optisch groter lijkt. Je kunt de desbetreffende kamer dan ook bijvoorbeeld gebruiken als thuiskantoor, slaapkamer of atelier. Lijkt het jou daarom ook interessant om een dakraam te (laten) plaatsen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken en hoeveel het allemaal zal kosten? Lees dan gauw verder, want hieronder leggen we je het uit!

Premium kwaliteit dakramen

We noemden net al dat je met een dakraam meer natuurlijk lichtinval in huis krijgt. Om deze reden stijgt ook de waarde van je woning als je dakramen hebt. Dit is zeker het geval als je voor premium kwaliteit zoals VELUX dakramen gaat. Dit merk gebruikt namelijk uitsluitend topkwaliteit materialen en is in veel verschillende soorten en afmetingen verkrijgbaar. In dit artikel gaan we daarom ook uit van VELUX dakraam prijzen.

Soorten dakramen en de kosten

Het is moeilijk te zeggen hoeveel een dakraam in jouw huis precies zal kosten, aangezien het op maat gemaakt moet worden. Om te beginnen hangt de prijs van een VELUX dakraam af van het materiaal en type. Zo zijn er grenen, kunststof of elektrische dakramen verkrijgbaar. Grenen is in het algemeen het goedkoopst, gevolgd door kunststof. Besluit je om elektrische dakramen te installeren, dan wordt het een stukje duurder. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat een dakraam met grote afmetingen prijziger uitpakt dan een klein dakraampje. 

Dakraam prijzen voor de montage

Een dakraam kun je zelf installeren, maar dat is wel een hoop werk. Daarom wordt vaak aangeraden om het door een expert zoals Dakraam Garant te laten doen. Je betaalt hier namelijk een all-in prijs voor de aanschaf én montage van dakramen. Daarnaast betaal je een meerprijs voor het aanpassen van de dakconstructie indien het gewenste dakraam niet tussen de bestaande dakconstructie past. Ook betaal je een klein bedrag aan voorrijkosten, afhankelijk van waar je woont. 

Benieuwd naar de prijzen voor een montage bij jou thuis?

Ben je benieuwd hoeveel jij kwijt zal zijn voor de aanschaf en montage van VELUX dakramen in jouw huis? Dan kun je altijd vrijblijvend en gratis een offerte opvragen. Je kunt dan ook eventueel foto’s en de afmetingen opsturen, zodat er een persoonlijke offerte op maat kan worden opgesteld. Op deze manier weet je dus precies hoeveel geld het zal kosten en kom je niet voor verrassingen te staan. 

Uit de krant