Afbeelding
ingezonden mededeling

Veiligheid onderweg met jouw smartphone

Zakelijk 160 keer gelezen

Ben je vaak onderweg? Dan heb je jouw smartphone altijd bij je. Je bent hiermee immers bereikbaar voor mensen in jouw omgeving, kunt de gesprekken voor jouw werk voeren en zorgt ervoor dat je iemand in geval van nood ook kunt bereiken. Echter houdt het ook in dat jouw smartphone voortdurend blootgesteld is aan invloeden van buitenaf. Daarnaast kan het jou ook in gevaarlijke situaties brengen als je steeds met jouw telefoon bezig bent. Maar hoe zorg je er dan voor dat je veilig de weg op kunt met jouw smartphone? En welke hulpmiddelen heb je hiervoor nodig? Hieronder lees je een aantal benodigdheden en de functie die deze hebben. 

Een smartphonehoesje voor meer bescherming

Een van de eerste benodigdheden waar je naar moet kijken zijn goede smartphonehoesjes. Een hoesje helpt jou namelijk om de levensduur van de telefoon te verlengen. De hoesjes zijn er bijvoorbeeld voor bedoeld om de achterkant van jouw telefoon van een beschermlaag te voorzien. De achterkant van de smartphone komt bijvoorbeeld langs jouw sleutels of een ander object, waardoor er veel krassen op komen. Ook de voorkant van jouw telefoon kun je beschermen. Dit doe je door middel van een screenprotector of een hoesje waarbij ook een voorkant zit. Jouw telefoon zal hiermee te allen tijde goed beschermd zijn onderweg. 

Veiligheid met een telefoonhouder

De smartphonehoesjes zijn echter niet de enige benodigdheden waar je naar moet kijken. Zo kun je bijvoorbeeld ook kijken naar de manieren om onderweg meer veiligheid te creëren. Zowel op jouw fiets als in de auto is het namelijk niet aan te raden om de telefoon in de hand te houden. Een telefoonhouder auto is een geschikte manier om handsfree te bellen in de auto en gebruik te maken van jouw GPS. Je hoeft jouw telefoon niet in de hand te houden, waardoor je je beter kunt richten op de weg en andere weggebruikers. Een telefoonhouder voor de auto brengt jou veel extra veiligheid en voorkomt een flinke boete voor het rijden met jouw telefoon. 

Fietsen zonder de controle te verliezen

Als laatste is het ook goed om naar andere mogelijkheden te kijken voor veiligheid en bescherming. De telefoonhouders kunnen namelijk ook voor de fiets aangeschaft worden. Rijden met jouw telefoon in de hand is verboden en kan jou een flinke boete opleveren als je het toch doet. Als je wel jouw GPS wilt gebruiken moet je er dus voor zorgen dat je een goede fietshouder gebruikt. Iedere houder in combinatie met goede oordopjes zorgen ervoor dat je je volledig kunt concentreren op wat er om jou heen gebeurt en jouw telefoon ook goed vast zit. Een flinke valpartij zal niet meer voorkomen en je verlengt de levensduur van jouw smartphone. Zorg er daarom voor dat je alle benodigdheden hiervoor aanschaft. 

Uit de krant