Afbeelding
Ingezonden mededeling

Houtbouw heeft de toekomst, ontwikkel en produceer mee bij DAT Bouwsystemen

Zakelijk Zakelijk nieuws 307 keer gelezen

MIDDELHARNIS – Slim, snel en concurrerend. Dat zijn de woningen die 4PLUS bouwt volgens een unieke prefab bouwmethode: het Construq-concept. De houten onderdelen – houtskeletwanden, daken, dakkapellen – komen uit de houtfabriek van DAT Bouwsystemen in Middelharnis. 

DAT Bouwsystemen en Nimbel, de productontwikkelingsafdeling zijn eerder dit jaar onderdeel geworden van VORM. De grote bouwende ontwikkelaar uit Rotterdam met meer dan 100 jaar ervaring, waar vele eilandbewoners werkzaam zijn, onder meer John de Geus, directeur VORM 2050, timmert ook aan de weg met andere prefab productontwikkelingen en woningen met houten casco’s. Daarom is er veel werk bij DAT Bouwsystemen en zijn er volop kansen voor nieuwe medewerkers.

Duurzaam

Houtbouw is populair. Dat is te begrijpen, want hout is duurzaam en circulair, terwijl de isolatiewaarde hoog is. Houtbouw is bovendien voordelig ten opzichte van traditionele bouw. Zeker als er sprake is van een prefab bouwmethode. DAT Bouwsystemen tekent en maakt al jaren houten casco’s voor de Construq-woningen van 4PLUS, een bouwmaterialen inkoopcoöperatie van familiebedrijven en aannemers.

Er zijn twaalf standaardwoningen binnen het Construq-concept. Wat deze houten woningen met betonnen of houten vloeren populair maakt is dat ze snel te bouwen zijn. Het casco staat binnen twee dagen.

Optopper

Sinds DAT Bouwsystemen en de productontwikkelingsafdeling Nimbel onderdeel zijn van VORM is het bedrijf in Middelharnis ook aan de slag gegaan met het ontwikkelen van andere prefab houtbouwproducten. Een mooi voorbeeld daarvan is de Optopper, die voortkomt uit het VORM-initiatief BuurtBoost. BuurtBoost biedt als buurtontwikkelaar integrale oplossingen voor wijkontwikkeling, zowel sociale oplossingen als fysieke oplossingen. De Optopper is een volwaardig woonappartement, dat plaatsbaar is op flatgebouwen. Het is gemaakt van duurzaam hout en bevat een prefab badkamer, toilet en installatietechniek. Met de Optopper komt VORM met een snel te realiseren en betaalbare oplossing voor de problemen op de woningmarkt. Woningcorporaties en gemeenten zijn er enthousiast over.

Vacatures

DAT Bouwsystemen en Nimbel zijn druk bezig om het prototype van de Optopper, dat eerder dit jaar te zien was op vastgoedbeurs PROVADA, verder uit te werken. Dat geldt ook voor het ontwikkelen en de flexibele engineering van seriematig te bouwen grondgebonden woningen en appartementen. Daarbij kan het bedrijf heel goed nieuwe medewerkers gebruiken. Kijk voor de vacatures op www.eilandennieuws.nl/joboffers

Uit de krant