Afbeelding
ingezonden mededeling

Tijdloos en ongevoelig voor trends: de outdoorbroek

Zakelijk Zakelijk nieuws 306 keer gelezen

Je kunt de mode nooit voorspellen, maar de outdoorbroek is zo’n item dat zich intussen wel een keer heeft bewezen als onverwoestbaar kledingstuk dat alle trends overleeft. Zag je ze heel vroeger alleen bij militairen, alweer vele decennia komen ze terug op allerlei gelegenheden. Van camping tot werkplaats en van boswandeling tot festival. 

Muzikanten en festivalgangers

Denk maar eens aan die jaren 90, toen dankzij muzikanten uit Seattle (Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden) legerkleding weer populair werd. Ook in die tijd was het merk Life-Line al actief en zag je op popfestivals de ene na de andere muzikant of festivalganger in boots en een outdoorbroek door en over het publiek krioelen. Crowdsurfen mag intussen niet meer, de stoere broek is echter een blijvertje. Later kwam de afritsbare outdoorbroek: vissers, bouwvakkers en andere werklui hadden en hebben hier baat bij. 

Op de camping

Kamperen, daar zeg je wat. Datzelfde bedrijf Life-Line voorziet in allerlei kledingstukken die ideaal zijn voor iedereen die graag in de buitenlucht actief is. Met name in Nederland komt deze kleding van pas omdat ons klimaat nog wel eens streken vertoont. Middenin de zomer een periode met buien die de gevoelstemperatuur richting herfstachtige proporties brengt. Wat is het dan fijn als je je outdoorbroek bij de hand hebt! Ook andere outdoorkleding, zelfs anti-insectenkleding, wordt al jaren ontwikkeld door het populaire merk. 

Comfortabele en stoere werkkleding

Deze outdoorbroeken worden zoals gezegd tevens gedragen door mensen die veel bewegingsvrijheid nodig hebben tijdens hun beroep. De al genoemde bouwvakkers, maar ook monteurs, hoveniers, timmerlui, elektriciens, (fiets)koeriers, vrachtwagenchauffeurs, orderpickers: de outdoorbroek kan tegen een stootje en oogt zowel stoer als representatief. Er zijn bedrijven die hun hele personeel in Life-Line outfits hijsen om uniformiteit te combineren met comfort en een vlotte, eigentijdse uitstraling. Denk aan de werkkleding van bouwmarkt-personeel. 

Vrije tijd: wandelen, klussen en varen

Ook in de vrije tijd is de outdoorbroek nog steeds ongevoelig voor trends en daarom vinden ze immer gretig aftrek. Wandelen, in de (moes)tuin rommelen, lekker bezig zijn in de schuur, klusjes verrichten, een vaartochtje maken, de outdoorbroek komt vrijwel altijd van pas. Als je tijdens een casual feestje eens wat anders draagt dan een spijkerbroek, kijkt niemand daar vreemd van op. 

De outdoorbroek: bewezen tijdloos en multifunctioneel

Bewezen tijdloos en multifunctioneel, zo kun je het verhaal over de outdoorbroek samenvatten. Er is, misschien buiten gelegenheden waar nog een dresscode heerst, eigenlijk geen plek waar je hem niet kunt dragen. Een outdoorbroek bestellen doe je supersnel op de site van Life-Line, kijk daar meteen voor meer stoere kleding. 

Uit de krant