Afbeelding
Ingezonden mededeling

De belangrijkste verschillen tussen de iPhone 12 en iPhone 13

Zakelijk Zakelijk nieuws 774 keer gelezen

Als het om de Apple iPhone gaat, willen mensen vaak altijd de nieuwste variant hebben. Zo is de iPhone 13 de opvolger van de iPhone 12. Deze opvolger heeft natuurlijk wat verbeteringen ten opzichte van de voorganger. Vandaar dat mensen liever de nieuwe variant kiezen. Maar wat zijn precies die verschillen? Dat vertellen we je hier. We vertellen over de specificaties van de iPhone 12 en de iPhone 13 en vatten de verschillen voor je samen. Daarna vertellen we je meer over de diverse hoesjes die je voor de Apple iPhone kunt kopen.

De opvolger

De iPhone 13 is dus de opvolger van de iPhone 12. In 2020 werd de iPhone 12 op de markt gebracht en voor de iPhone 13 was 2021 het releasejaar. Beide zijn in de herfst van die jaren op de markt gekomen. Dat de opvolger een aantal verbeterde features heeft is bijna vanzelfsprekend. Maar ze schelen in hun release erg weinig, waardoor er ook flink wat overeenkomsten tussen de iPhones zijn. Ze hebben bijvoorbeeld dezelfde varianten, zoals de mini en de pro, maar hebben ook dezelfde afmetingen. Dat maakt het vinden van diverse hoesjes ook weer gemakkelijker.

De iPhone 12

De iPhone 12 is dus sinds 2020 te koop. Het scherm is 6,1 inch voor zowel de normale als de Pro variant. De processor is een A14 Bionic chip. Je kunt voor de iPhone 12 kiezen uit een opslag van 64, 128 of 256 GB. Voor de iPhone 12 Pro is dat 128, 256 of 512 GB. De kleuren voor de normale en de Pro zijn ook anders. Zo zijn er een zwarte, witte, blauwe, rode, groene en paarse iPhone 12 te vinden, maar is de iPhone 12 Pro er in blauw, grafiet, zilver en goud.

De iPhone 13

De iPhone 13 heeft dezelfde varianten als de iPhone 12. Waaronder dus ook de Pro variant. Het scherm is voor alle varianten 6,1 inch. De opslagcapaciteit van de iPhone 13 is wel hoger. De minimale mogelijkheid is al 128 GB en voor de iPhone 13 Pro heb je zelfs de mogelijkheid om te kiezen voor een geheugen van 1TB – dus 1000 GB. De kleuren voor de Pro variant zijn voor de iPhone 12 en 13 hetzelfde. De gewone iPhone 13 is verkrijgbaar in blauw, zwart, roze, rood en wit. De iPhone 13 heeft een nieuwere Bionic chip, namelijk A15.

De verschillen

De verschillen zitten hem dus met name in de features van de iPhones. De processor van de iPhone 13 is nieuwer en beter dan die van de iPhone 12. Bovendien is de verversingssnelheid verbeterd, hoewel dit enkel geldt voor de iPhone 13 Pro. Wat wel een universele verbetering is van de iPhone 13 serie ten opzichte van de iPhone 12 serie, is de capaciteit van de batterij. Je doet dus langer met je batterij – iets dat voor veel mensen belangrijk is. Tot slot kan natuurlijk een verbetering van de camera niet ontbreken voor de opvolger.

Hoesjes voor je iPhone

Wanneer je hoesjes voor je iPhone gaat zoeken, is het vaak niet moeilijk. Apple is natuurlijk een heel ander merk dan Android smartphones. Je kunt dus eenvoudig filteren op het merk. De formaten van de iPhone 12 en 13 zijn hetzelfde, waardoor diverse hoesjes op beide smartphones zullen passen. Houd er wel rekening mee of je de mini, pro of gewone variant hebt. De mini is sowieso kleiner qua formaat. Hoesjes voor je Apple iPhone zijn er in transparante versies, maar ook in bookcases.

Met ruimte voor pasjes

Een bookcase hoesje biedt niet alleen bescherming tegen het laten vallen, maar sluit ook over de display van je smartphone. Daardoor kunnen je sleutels bijvoorbeeld ook het scherm niet krassen als beide in je broekzak zitten. Bovendien heb je bij zo’n hoesje ruimte voor pasjes. Je hebt dus een portemonnee en telefoon tegelijkertijd in je handen. Zo heb je altijd je bankpas, lidmaatschapskaart of rijbewijs bij de hand. Dat kan handig zijn, zelfs als je je iPhone gebruikt om mee te betalen. Die andere pasjes heb je toch nog weleens nodig.

Doorzichtige hoesjes

Of je nu een iPhone 12 of 13 koopt, je hebt vast gekeken naar de kleuren. En als je oog is gevallen op een kleur, wil je deze niet verstoppen in een zwart, bruin of grijs hoesje. Om je smartphone te beschermen en tegelijkertijd je gekozen kleur zichtbaar te houden, kies je voor een transparant hoesje. Deze bieden meestal geen ruimte voor pasjes, maar je kunt ook altijd gewoon een losse portemonnee meenemen natuurlijk.

Uit de krant