Afbeelding

Watersnoodwandeling door Stellendam

Watersnoodramp 415 keer gelezen

STELLENDAM - Goeree-Overflakkee behoort tot de zwaarst getroffen gebieden van De Ramp van 1953. Daarom organiseert het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in samenwerking met het VVV twee watersnoodwandelingen door Stellendam. 

De watersnood van 1953 heeft in Stellendam zeer veel levens gekost. “De impact was groot. Zoveel is nog niet verteld. Daarom is het goed om onze verhalen te vertellen en door te vertellen”, aldus het bestuurslid van het Streekmuseum.

De route door Stellendam loopt langs de kunstkruimels. Dat zijn tegels in het wegdek met een letter. Daarop is te zien de hoogte van het water ten tijde van de watersnood. Dit om de toevallige voetganger te doen beseffen wat het water deed en hoe groot de impact moet zijn geweest.

Mede aan de hand van foto’s vertellen de rondleiders Greta van der Wende en Jan van der Sluijs de gebeurtenissen. Ook wordt een bezoek gebracht aan de Nederlands Hervormde Kerk.

Inschrijven
Deelname kost slechts 2,50 euro en inschrijving gaat via de website van het Streekmuseum (www.streekmuseum.nl) of via de museumwinkel in de Kerkstraat van Sommelsdijk. De wandelingen worden gegeven op zaterdag 4 februari om 13.00 uur en zaterdag 4 maart om 10.00 uur. Beide starten bij het Wapen van Stellendam, Voorstraat 2.

Er is ook filmmateriaal te bekijken van de watersnood op Goeree-Overflakkee? Bezoek daarvoor op 4 februari om 10.00 uur of 11.00 uur het Haegse Huus aan de Haagsestraat 4A voor een muzikale performance en filmbeelden, 

De rondleidingen worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland, voormalige Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee.

Uit de krant