Opluchting bij de spelers van MOC’17 en ontzetting bij de spelers van de Jonge Spartaan na het uitblijven van de gelijkmaker. (Foto: Bert Spits)

De Jonge Spartaan onderuit tegen Kampioen MOC’17 na zinderende slotfase

Sport 605 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Dinsdagavond 29 mei stond op Spartacus de uitgestelde laatste wedstrijd van het reguliere seizoen op de agenda voor De Jonge Spartaan. Tegenstander was lijstaanvoerder MOC’17 uit Bergen op zoom, dat vooraf twee punten meer had.

Bij winst zou de thuisclub tweede worden in de eindstand en bij een gelijkspel zou daarnaast de tweede periode worden gewonnen. Het kon nog mooier worden als SKNWK er deze avond in slaagde om VV Prinsenland van de winst af te houden. In dat geval zou De Jonge Spartaan bij eventuele winst op MOC’17 zelfs kampioen zijn van de derde klasse B Zuid1.

Bij de formatie van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak ontbraken deze wedstrijd Pim Grootenboer, Johan Vroegindeweij en Jan Willem van Lente. Door de komst van ruim 750 toeschouwers stonden de auto’s tot ver in de Oostplaatseweg geparkeerd. Onder een geweldige sfeer klonk rond 20.00 uur het eerste fluitsignaal van arbiter Adrie Schot.

De beginfase was aftastend, duidelijk te zien was dat er grote belangen op het spel stonden deze avond. Pas na een klein kwartier ontstond de eerste doelpoging van de gasten. Een schot van Tom Sanen werd geblokt door Juul Peeman. Na een half uur zeilde een mooi aangesneden vrije trap van Joshua Becht pal naast de paal. Met veel loopacties en zuivere passing waren de gasten uit Bergen op Zoom deze fase de bovenliggende partij.

In de laatste fase van de eerste helft kroop De Jonge Spartaan wat meer uit de schulp. Uit een vrije trap van aanvoerder Gerben Prins kopte Tim Driece, voor deze gelegenheid geposteerd als hangende rechtsbuiten, de bal in handen van doelman Bram Stolp. In de 44e minuut bracht de sterk spelende Jeffrey van Veen de bal voor het doel. Gerben Prins schoot met de buitenkant van zijn voet net naast de paal. In de extra toegekende tijd van de eerste helft scoorde Gijs Wijnmalen, na een scrimmage. van dichtbij de 0-1.

Tweede helft
Kort na rust schoot topscorer Chris Hoogzand uit een moeilijke hoek op de bovenkant van de kruising. Bram Stolp had een antwoord op een vrije trap van Gerben Prins. Uit een voorzet van Tom Sanen kwam Brian Kluf net kracht te kort om een krachtig schot af te leveren. Xander Roos kwam in het veld voor Wiljan Driece. In de 71e minuut nam Donny Klem een vrije trap vanaf rechts. Boy Hoogmoed won het kopduel van zijn tegenstander en Juul Peeman schoot de bal langs Bram Stolp. De paal bracht redding voor MOC’17, terwijl half Spartacus al juichte voor de vermeende gelijkmaker.

Met drie wissels (Michael Sloof, Koen Vervloed en Norman Leune voor Chris Hoogzand, Boy Hoogmoed en Donny Klem) bracht De Jonge Spartaan nieuw elan in het veld en zette aan voor een slotoffensief. Uit een mooi aangesneden voorzet van Norman Leune kopte Koen Vervloed de bal via de grond richting het doel van de gasten. Met een geweldige reflex voorkwam keeper Bram Stolp de gelijkmaker. Een gevaarlijke corner van Michael Sloof vloog voor het Brabantse doel langs. Pal daarna werd er ogenschijnlijk hands gemaakt door een verdediger van MOC’17 pal voor zijn eigen doel. Arbiter Adrie Schot zag hier echter geen strafschop in.

Opnieuw Bram Stolp voorkwam de gelijkmaker na een hard en laag schot van Xander Roos. De Jonge Spartaan viel met man en macht aan om de gelijkmaker te forceren. Julian Nieuwland schoot via een Brabants been in het zijnet en Stijn Maas bracht op de lijn redding na een poging van Michael Sloof. In de slotminuut van de reguliere speeltijd schoot Rick van Loon over en in de extra toegekende speeltijd kwam Johan kroon attent uit zijn doel om diezelfde speler van scoren af te houden.

Na een intense en spannende slotfase werd MOC’17 de terechte kampioen van de 3e klasse B van Zuid 1. Het doelsaldo was beter dan dat van concurrent Prinsenland, dat evenals De Jonge Spartaan zich op gaat maken voor de nacompetitie. De Jonge Spartaan speelde een veel betere tweede helft en kan met opgeheven hoofd de nacompetitie in. Zaterdag 3 juni speelt De Jonge Spartaan tijdens de eerste ronde van de nacompetitie om 16.00 uur thuis tegen Zeelandia Middelburg. De winnaar van dat duel vervolgt de nacompetitie dinsdagavond 6 juni in Eethen (nabij Waalwijk) tegen GDC.