WFB mag zich opmaken voor promotiewedstrijden.
WFB mag zich opmaken voor promotiewedstrijden.

WFB ontdoet zich van het Oranjespook en stelt nacompetitie veilig

Sport 510 keer gelezen

OUDDORP - Vooraf waren voor WFB alle ingrediënten aanwezig voor een verliespartij: een uitwedstrijd tegen een laag geklasseerde tegenstander, kunstgras, warm weer én een tegenstander in een oranje tenue. WFB wist voor het laatst een uitwedstrijd tegen een oranje shirt te winnen op 26 september 2020 (0-6 tegen Melissant). De vier daaropvolgende pogingen gingen allemaal verloren tegen Melissant, RKVV FIOS en Rockanje (2 keer). De Ouddorpers deden afgelopen zaterdag echter goede zaken door GOZ met 0-1 te verslaan op Sportpark De Erve. Daarmee ontdeden ze zich eindelijk van het Oranjespook dat al jaar en dag boven de club hing.

De belangen van beide ploegen waren groot bij deze wedstrijd. Bij winst was WFB zeker van de nacompetitie voor promotie. Bij elk ander resultaat was het afhankelijk van de uitslag bij ZBVH – GHVV’13. Als ZBVH dan zou winnen, zouden de Ouddorpers aan het eind van de rit met lege handen staan. Aan de andere kant zou GOZ bij winst de nacompetitie halen om juist degradatie te voorkomen. Bij elk ander resultaat waren zij afhankelijk van de wedstrijd Fortuna Be Quick – Rockanje. Als deze wedstrijd dan gewonnen zou worden door Fortuna Be Quick, degradeerde GOZ rechtstreeks. Een schakelprogramma op tv had niet misstaan.

Dit alles had onmiskenbaar zijn weerslag op het spel van beide partijen. Ze speelden afwachtend en het ontbrak aan grote kansen om de wedstrijd open te breken. Kort voor rust kwam een ongunstige tijding binnen voor de ploeg uit Mijnsheerenland. Fortuna Be Quick was op een 2-1 voorsprong gekomen tegen Rockanje. Nu moest GOZ wel de aanval zoeken. Dit probeerden ze voornamelijk via de lange bal, maar dat was weinig succesvol. WFB wist er echter aanvallend niks tegenover te zetten.

Na ruim een uur spelen kwam er ook slecht nieuws binnen voor de Ouddorpers, want ZBVH was op een 1-0 voorsprong gekomen. Fortuna Be Quick was inmiddels op een 3-1 voorsprong gekomen, dus nu hadden zowel WFB als GOZ alleen genoeg aan een overwinning. Dit vergrootte de amusementswaarde van de wedstrijd. Toen de spelers van WFB op de hoogte waren van de standen op de andere velden, werden de toeschouwers gelijk getrakteerd op de eerste goedlopende aanval van de wedstrijd. Via drie schijven kwam de bal terecht bij Joeri Melissant aan de linkerkant van het veld en zijn voorzet werd binnengetikt door Simon Bremer. Hierdoor lag WFB weer op nacompetitiekoers en vreesde GOZ inmiddels voor directe degradatie.

In de slotminuut ontbrandde de wedstrijd pas echt. Bremer kreeg in een-op-eensituatie de kans op 2-0, maar keeper Maxim Kamp was de sterkste in die confrontatie. Dit had zo maar een hele dure misser kunnen zijn, want aan de andere kant moest keeper Max Wegereef een schot lossen van Sjoerd de Wijn. Wegereef wist de bal tot corner te verwerken. Deze werd uiteindelijk weggewerkt door Bjorn Pape. Daarmee eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor WFB. Hierdoor mogen de Ouddorpers zich op gaan maken voor een nacompetitiewedstrijd thuis tegen Groeneweg. Fortuna Be Quick wist uiteindelijk met 5-2 te winnen van Rockanje. GOZ is volgend seizoen dus veroordeeld tot de vijfde klasse.

Uit de krant