Afbeelding

Gelijkspel en winst voor HSV The Islanders

Sport 379 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De dames van HSV The Islanders speelde vorige week gelijk tegen Storks (14-14). De pupillen wonnen hun derde wedstrijd op rij met 5-11 en stijgen hierdoor naar de 2e plaats in de competitie.

Afgelopen donderdagavond 25 mei speelde DS1 in het verre Den Haag tegen de Storks. Door wat file onderweg duurde de warming-up welgeteld 10 minuten. De wedstrijd had een fantastisch begin (0-11 voor na de 1e inning), maar een dramatisch einde. Oftewel een eindstand van 14-14. Gelukkig wisten de dames een verlies te voorkomen door een mooie laatste nul te maken met een insluitactie 2-5.

Op zaterdagochtend 27 mei reisden de pupillen af naar de Stags in Etten-Leur. Jorith en Finn kwamen al snel tot scoren van de eerste punten. Jesse sloeg met een fraaie 3-honkslag Dennis binnen. Simon zorgde met zijn slagbeurt zorgt dat Jesse en Selena binnen konden komen en er zo werd met 5 punten gewisseld. Een strakke veldactie tussen pitcher Dennis en eerste honkman Simon zorgt ervoor dat de eerst nul gemaakt wordt. De opvolgende nullen volgen vrij snel en de Stags komen in de 1e inning niet tot scoren.

Stags was de tweede inning sterker, waardoor de Islanders aan de bak moesten. Het lukte ze iedere keer net niet om een nul te maken en de Stags scoorden keurig een paar punten. De derde inning was in aanvang een zwakke slagbeurt. Gelukkig liepen Simon en Stijn beide een punt binnen. Met Vinny op het 3e en Jorith op het 2e honk kwam Finn aan slag. Met een krachtige swing raakte hij coach Peter, maar beide honklopers keerden dit ongelukkige moment in hun voordeel en bereikten de thuisplaat. Al vrij snel stond de tegenpartij op twee nullen. Ruben wist handig de laatste nul te maken door de honkloper uit te tikken, zodat de eindstand werd bepaald op 5-11.

Uit de krant