(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 verliest thuis van Den Bommel

Sport 511 keer gelezen

DIRKSLAND - Onder zonnige omstandigheden stond op zaterdag 20 mei het duel tussen DVV en Den Bommel op het programma. De Bommelaars zijn in strijd met Kapelle voor directe handhaving en hebben de drie punten nodig om in de race te blijven. Winst voor de Dirkslanders zou betekenen dat zij verzekerd zijn van nacompetitie.

Voorafgaand aan de aftrap gingen de spelers gezamenlijk op de foto, om zo aandacht te schenken aan stichting Alpe d’HuZes. Al het geld dat de stichting genereert gaat voor 100 procent naar onderzoek- en implementatieprojecten in relatie tot de ziekte kanker. Met onder andere een geslaagde hamburgerverkoop is ongetwijfeld een mooi bedrag opgehaald.

Over tot de wedstrijd, die in relatie tot het doel van de stichting, maar ‘bijzaak’ was. De eerste paar minuten was het voor beide ploegen aftasten wat deze middag zou gaan brengen. DVV had veel de bal, maar wist hiermee niet goed raad. Den Bommel had de zaken goed op orde en de meeste aanvallen van DVV werden gekraakt. Aan de andere kant was Den Bommel bij de eerste serieuze aanval direct gevaarlijk. Een lange bal werd doorgekopt en de spits kon doorbreken, ware het niet dat deze onreglementair werd afgestopt. De toon was gezet en het vervolg van de eerste helft was een rollercoaster te noemen. In de 15e minuut promoveerde Van der Veer een corner van De Geus tot openingstreffer: 1-0. Nog geen twee minuten later was het aan de andere kant raak: Verolme zette Bakker met een slimme bal vrij voor keeper Hanenberg die kansloos was op het geplaatste schot. In deze fase van de wedstrijd was Den Bommel de bovenliggende partij en vrijwel elke aanval was gevaarlijk. Licht tegen de verhouding in kwam DVV dan toch op voorsprong. Uit een afgeslagen aanval van Den Bommel ontving Toes de bal, met een goede steekpass zette hij Van Bergen vrij voor de keeper, die niet aarzelde en de 2-1 tegen de touwen knalde. Waar DVV dacht even bij te kunnen komen, waren de intenties van Den Bommel anders. Direct na de aftrap wist de ploeg op gelijke hoogte te komen. Onvoldoende ingrijpen van de thuisploeg bood Dos Santos een niet te missen kans die hij verzilverde. Vlak voor rust viel dan ook nog de 2-3. Een voorzet vanaf rechts stelde Dos Santos in staat zijn tweede van de middag binnen te schieten.

Na rust zakte Den Bommel wat meer in, terwijl DVV met man en macht probeerde aan te vallen. Het bleef echter vrij slordig in de passing en ook de vereiste scherpte ontbrak. Dit was tevens ook de verdienste van Den Bommel; de ploeg was duidelijk gekomen om haar huid duur te verkopen. Verder dan een aantal speldenprikjes kwam DVV niet en de uitploeg kwam er menigmaal gevaarlijk uit. Uit één van deze aanvallen wist Dos Santos van zijn directe tegenstander weg te glippen. Eén op één met de keeper bewaarde hij het overzicht en liet ook Bakker zijn tweede van de middag aantekenen. DVV probeerde ondanks deze tegenslag de schade te repareren, maar was deze middag simpelweg niet opgewassen tegen een beter spelend Den Bommel.

Een terechte nederlaag voor de ploeg van trainer John Kleijn. Deze middag was er duidelijk niet de vereiste scherpte. Een middag met voldoende verbeterpunten en des te meer reden om samen de schouders eronder te zetten en de ingeslagen weg te vervolgen. Volgende week speelt DVV haar laatste competitiewedstrijd uit bij Kogelvangers. De aftrap is om 14.30.

“De wedstrijd zullen we snel vergeten, maar de boodschap voorafgaand aan de wedstrijd niet. Wat voor moeilijkheden je ook hebt of door welke moeilijke periode je heen gaat, zij het ziekte of ander leed: ‘Opgeven is geen optie!”, aldus DVV’09.