Afbeelding

Budokai Senshi viert 15-jarig bestaan met feestelijke jubileumdag

Sport 208 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Op 18 mei bestaat Budokai Senshi 15 jaar. Dat werd afgelopen zaterdag gevierd met een speciale trainingsdag en een gezellig samenzijn.

Voor de oprichter Jacques van Roosmalen is de 15 jaar voorbij gevlogen. “Dit komt vooral door de enorme energie die de leden mij geven en prachtige vriendschappen die hieruit zijn ontstaan. Het motto van de club is ‘allemaal verschillend maar samen één’. Hiermee dragen we uit dat iedereen binnen de vereniging van gelijke waarde is en dus iedereen net zoveel aandacht als respect verdiend. Een succesformule die tot nu toe naar een actief leden bestand van boven de 320 leden heeft geleid. Een goede reden om dit dan ook groots te vieren met leden maar ook bevriende sportscholen.’

Voorafgaand aan de jubileumdag werd vrijdag 12 mei ter nagedachtenis van oud-lid Lars van Veen een 50-man kumite georganiseerd. Op zaterdagochtend 13 mei vertrok Budokai Senshi naar de Grutterswei te Oude-Tonge. Hier stond een bijzonder trainingsprogramma op de planning met diverse grote namen uit het kyokushinkai karate en het kickboksen. De dag startte met een training van Shihan Henk Gerhards, een welbekende naam op het eiland en tevens de eerste leraar van Jacques van Roosmalen. De ruim 225 aanwezige karateka’s en kickboksers werden gemotiveerd door Shihan Henk.

Na een korte pauze stond de volgende training op het programma, een les van zevenvoudig wereldkampioen kickboksen Robin van Roosmalen. Hij won deze titels bij de welbekende organisatie Glory. Zaterdag gaf hij niet alleen training, maar ging ook met de deelnemers op een groepsfoto. Er waren ook twee bijzondere gasten aanwezig op de trainingsdag: Shihan Darren Stringer uit Engeland en Sensei Wesley Jansen, twee mannen die in het Kyokushinkai Karate gezamenlijk vele Europese en wereldtitels binnen wisten te halen. Zijn gaven de deelnemers tot in de kleinste details mee hoe je je als karateka maar ook als kickbokser kan verbeteren. 

Na de trainingsdag was er voor de leden bij de Dojo nog een gezellige samenkomst. Een springkussen voor de kinderen, een eigen patatkraam van eetwinkel t’ Hoekje uit Ouddorp en een drankje vanuit de vereniging zelf. Alle leden kregen vanuit de vereniging een 15-jarig jubileum shirt waarvan het logo ontworpen is door Klazina Tanis, lid van de vereniging. Daarnaast werden alle kader- en bestuursleden in het zonnetje gezet en kregen zij een cadeaupakket van Munt en Zo. Shihan Jacques werd zelf bedankt met een boek vol herinneringen en een weekendje Landal namens de leden.

Meer informatie over kyokushinkai karate of kickboksen, of één van de andere sporten die bij Budokai Senshi kunnen worden beoefend is te vinden op www.budokai-senshi.com.

Uit de krant