Marieke Brouwers, winnares van de GO Triathlon. (Foto: Marieke Mandemaker)
Marieke Brouwers, winnares van de GO Triathlon. (Foto: Marieke Mandemaker)

Winnaars maken inhaalslag bij GO Triathlon Brouwersdam

Sport 288 keer gelezen

OUDDORP - Afgelopen zaterdag werd op de Brouwersdam, nabij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam de GO Triathlon Brouwersdam georganiseerd. Onder perfecte omstandigheden legden ruim 650 atleten hun wedstrijd af. De winst ging bij de mannen naar Robert de Korte uit Maastricht, bij de vrouwen pakte Marieke Brouwers uit Tilburg de eerste plaats.

Robert de Korte uit Maastricht schreef de langste afstand, de Brouwersdam90, op zijn naam. De geboren Rozenburger had na 1 kilometer zwemmen, 79 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen een eindtijd van 2.50.24 uur en finishte daarmee tweeënhalve minuut voor de pas negentienjarige nummer twee, Sem Kroonen. De Duitse atleet Per van Vlerken werd fraai derde.

De Korte kwam als vijfde uit het Grevelingenmeer, waar hij 1.000 meter had gezwommen. Tijdens het fietsen van de 79 kilometer nam hij de regie in de wedstrijd over. Op het winderige parcours op de Brouwersdam poetste hij zijn achterstand weg en bouwde hij aan een voorsprong van enkele minuten. Bij het lopen van de afsluitende 10 kilometer consolideerde hij die veilige marge met gemak.

Marieke Brouwers - een mooie naam voor deze wedstrijd - zegevierde bij de vrouwen. Opvallend was dat de Tilburgse pas elfde lag aan het einde van het zwemmen. Met 19.12 minuten zat ze op dat moment bijna vier minuten achter op koploopster Anna de Wit. Maar op het tweede en derde onderdeel trok ze fel van leer. Ze had zowel de snelste fietstijd als de snelste looptijd van iedereen en won in 3.13.58. Julia de Leeuw werd tweede in 3.21.02.

Snelste Flakkeese atleet was Adamo Tanis uit Goedereede. Hij werd 30e en tweede in zijn categorie Heren40. Op de kwart triatlon zegevierde de Belg Kevin Strubbe in 2.01.35. Annabel Wouters uit Oosterhout won bij de vrouwen in 2.19.29. Marco Franzen was de snelste Flakkeese atleet. Hij werd achttiende overall in een tijd van 2.21.39. Snelste Flakkeese dame was Janita van der Have uit Nieuwe-Tonge. Zij werd vijfde overall (2e Dames50).

Uit de krant