Chris Hoogzand scoort de 1-0. (Foto: Peter Prins)

De Jonge Spartaan wint opnieuw

Sport 495 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Zaterdag 1 april stond al weer de 18e competitiewedstrijd van de jaargang 2022-2023 op de agenda. Op Spartacus stonden de teams van De Jonge Spartaan en VV Kruiningen tegenover elkaar. Eerder dit seizoen, op 12 november 2022, won De Jonge Spartaan nipt in de slotfase door treffers van Boy Hoogmoed en Julian Nieuwland. Beide teams konden de punten goed gebruiken. De thuisclub in de strijd om eventuele promotie en de gasten in de strijd tegen het degradatiespook.

Arbiter John van der Meulen had de leiding over het duel op een druilerig Spartacus. Bij de thuisclub ontbrak naast de al langer afwezigen nu ook Gerben van der Weele wegens een hamstringblessure. De Jonge Spartaan opende met de wind tegen slordig en grossierde in balverlies. De gasten hanteerden vaak de lange bal op spits Joël Danielse. Een hard schot van Julian Nieuwland vloog in de beginfase pal over de lat. Even later soleerde Stef Dane door de Spartaanse defensie en schoot aanvoerder Thomas Paauwe over. Deze speler kopte in de 25e minuut net naast.

Pas na een half uur was er een mooie Spartaanse aanval te zien. Wiljan Driece gaf de bal uitstekend mee aan Chris Hoogzand en deze schoof de bal koeltjes onder de uitlopende Sjaak Lokerse door. Aansluitend kreeg de Jonge Spartaan grote kansen om de score uit te breiden. Wiljan Driece en Julian Nieuwland wisten de bal echter niet in het Zeeuwse doel te krijgen. Pal voor rust snelde Chris Hoogzand weer weg over de linkervleugel, helaas belandde zijn voorzet achter Koen Vervloed. De rust werd met een 1-0 voorsprong bereikt.

Pal na rust schoot Stef Dane naast. De Jonge Spartaan liet veel ruimte op het middenveld en speelde bij vlagen slordig. Aan inzet en beleving ontbrak het zeker niet deze middag. VV Kruiningen bleef de aanval zoeken en hanteerde daarbij vrijwel altijd de lange bal. Mede hierdoor ontstond een slopend gevecht met steeds meer ruimte. Wiljan Driece kwam een teenlengte te kort om een mooie assist van Julian Nieuwland te verzilveren. Erik Ruijgers, Xander Roos en Boy Hoogmoed kwamen in het veld voor Jan Willem van Lente, Koen Vervloed en Norman Leune.

In de 70e minuut werd een fraaie solo van Xander Roos gestuit. Aansluitend gaf Chris Hoogzand een panklare voorzet aan Xander Roos, deze raakte de bal helemaal verkeerd. In minuut 75 schoot Invaller Viggo Kole van grote afstand op het doel. Johan Kroon keerde de bal met één hand, maar via de paal vloog de gelijkmaker binnen. Zo was de score weer in evenwicht. Direct aansluitend mocht Xander Roos vanaf rechts een corner nemen. Ondanks veel lange Zeeuwen in het strafschopgebied kopte Boy Hoogmoed via keeper Sjaak Lokerse de 2-1 binnen. Deze jeugdige spelers gaven de thuisclub een impuls en zo herhaalde zich de geschiedenis van de uitwedstrijd in Kruiningen.

De sterk spelende Johan Vroegindeweij blokte in de slotfase een schot van Indy van der Sluis. Keeper Sjaak Lokerse keerde een kopbal van Boy Hoogmoed en Johan Vroegindeweij was dichtbij de 3-1 na een kopbal van Boy Hoogmoed. In de extra tijd konden de Spartaanse aanvallers zich uitleven tegen de moegestreden bezoekers. Smaakmaker Xander Roos werd in het strafschopgebied onreglementair gestuit en Donny Klem schoot de toegekende strafschop rustig in het doel. Hiermee was de koek nog niet op. Chris Hoogzand bracht de bal voor het doel en Boy Hoogmoed zorgde van dichtbij voor 4-1 en produceerde zo zijn 10e competitietreffer van dit seizoen.

Zo boekte een gehavend De Jonge Spartaan een ruime zege op een stugge tegenstander en bleef in het spoor van MOC’17 en VV Prinsenland. Ook DVV’09 won weer en blijft meedoen om de prijzen in de spannende eindfase van deze voetbaljaargang. Dinsdagavond 5 april oefent De Jonge Spartaan om 20.00 uur thuis tegen tweedeklasser DBGC. Zaterdag 15 april volgt een bezoek aan sportpark ‘De Kruus’ voor de interessante streekderby tegen VV Den Bommel.