Afbeelding

Koude douche voor Herkingen ’55 in Wolfaartsdijk

Sport 390 keer gelezen

REGIO - Op een druilerige zaterdagmiddag in april is het Herkingen ’55 niet gelukt om lijstaanvoerder Wolfaartsdijk ook maar enigszins in verlegenheid te brengen. De geelhemden waren geen schim van zichzelf vergeleken met de afgelopen weken en speelden daarmee de ook nog eens furieus startende thuisclub in de kaart. Met een 6-0 uitslag slaat Wolfaartsdijk nu een gat van 11 punten (met nog een wedstrijd minder) en staat na dit resultaat reeds met 1,5 been in de derde klasse.

De thuisclub startte enerverend en wist via Zandbergen over de linkerflank de Herkingse defensie te bestoken. Nadat Dubois in de 7e minuut een aanval onschadelijk wist te maken, was het in de 10e minuut Ridderhof die de bal pardoes in de voeten kreeg gespeeld en eenvoudig kon binnen tikken (1-0). Al snel wist Herkingen zich aan te passen en kwam op het kunstgrasveld beter in de wedstrijd. In de 18e minuut kopte Melissant bij de tweede paal een voorzet in de doelmond en wist Van den Ochtend na een rappe spurt de bal af te ronden. Ten onrechte keurde arbiter Mondeel de treffer wegens buitenspel af. Enkele minuten later werd Van den Ochtend fors aangepakt door Westdorp hetgeen de Wolfaartsdijkse verdediger op een gele kaart kwam te staan. Op het halfuur verruimde de thuisclub de voorsprong. Na een overtreding op Delgado Alves paste Mondeel prima de voordeelregel toe, maar zag vervolgens niet dat Rob Molenaar aan het shirt naar achteren werd getrokken. Dit gaf Kloet vrij baan om af te drukken (2-0). Herkingen zocht naar de aansluitingstreffer en kwam vlak voor rust dichtbij toen Nieuwpoort zich goed vrijspeelde. Zijn inzet stuitte echter via de onderkant van de lat terug in het speelveld.

In het tweede gedeelte kende Herkingen een dramatische start. Uit de aftrap werd een te korte terugspeelbal een prooi voor Delgado Alves die dit presentje gretig uitpakte (3-0). De wedstrijd was gespeeld en de geelhemden lieten deze voor wat het was. Wolfaartsdijk zag de aanvalsdrift worden beloond met een aantal fraaie doelpunten. In de 62e minuut kegelde Zandbergen van een meter of 20 de bal in benedenhoek (4-0). Enkele minuten later was Dubois kansloos toen De Kam vanaf identieke afstand het leder in de kruising deponeerde (5-0). Het slotakkoord in de 90e minuut was voor Delgado Alves die na een individuele actie de 6-0 op het scorebord zette.