(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 speelt gelijk tegen Prinsenland

Sport 542 keer gelezen

REGIO - Op een winderig sportpark Molenkreek stond de wedstrijd tussen Prinsenland en DVV’09 op het programma. De thuisclub wist mede door haar doelman in alle thuiswedstrijden het doel schoon te houden, terwijl DVV momenteel de meest scorende ploeg is. Dit beloofde een interessant affiche te worden.

De heenwedstrijd leert dat Prinsenland scherp is op de counter en graag via een crossbal de ruimte achter de verdediging zoekt. DVV werd deze middag gesteund door een heel aantal van haar supporters die, ondanks het onstuimige weer, toch naar Dinteloord waren afgereisd om hun team aan te moedigen.

In de eerste helft voltrok zich een beeld dat van te voren was verwacht. Prinsenland probeerde met lopende mensen onrust te veroorzaken, om zo vanaf de linkerkant een crossbal te spelen en daarmee een gaatje proberen te vinden in de achterhoede. DVV gaf echter geen krimp en was zelf in de tegenaanval meerdere keren gevaarlijk. De grootste kans voor DVV kwam op naam van Van Bergen; na een mooie actie kwam hij oog in oog met de doelman, maar eens te meer werd duidelijk waarom hij nog geen tegentreffers heeft moeten incasseren. In de rebound was er nog de kans voor Van Dam, maar ook zijn inzet werd door de doelman gepareerd.

Richting het einde van de eerste helft kwam DVV wat minder aan voetballen en was het de thuisploeg die met enkele indraaiende vrije trappen en corners gevaarlijk dreigde te worden. Het was keeper Hanenberg die zijn manschappen goed aanstuurde en zo de aanvallers van Prinsenland weinig kans gunde. Uit een afgeslagen corner viel de bal voor de voeten van de aanvoerder van Prinsenland. Hij haalde krachtig uit en zag zijn inzet via de onderkant van de lat weer uit het doel stuiteren. In de rebound werd de spits van Prinsenland in de ogen van de arbiter onreglementair tegen de grond gewerkt, maar tot opluchting van alles en iedereen bleek door de goed vlaggende van Gils buitenspel geconstateerd, de strafschop ging niet door.

In de tweede helft was het DVV dat speelde met de wind in de rug. Het wedstrijdbeeld kantelde en DVV was steeds vaker op de helft van Prinsenland te vinden. De thuisploeg beperkte zich in deze fase tot verdedigen en probeerde vanuit de laatste linie met een lange bal de voorwaartsen te bereiken. Het waren echter Lugthart en Van den Boogert die op het middenveld vrijwel ieder duel wonnen en zo zorgden dat Prinsenland niet aan kansen kwam. Een aanval over de linkse kant kwam aan bij Van Dam, via een handige voetbeweging kreeg hij de bal bij Van der Veer, maar op het moment dat hij uit wilde halen werd hij aan het shirt getrokken en kon de scheidsrechter niets anders doen dan een penalty toekennen. Van der Veer ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn inzet helaas gestopt worden.

De wedstrijd golfde in het resterende halfuur op en neer, zonder dat echt grote kansen gecreëerd werden. In de slotminuut van de wedstrijd kreeg DVV nog een grote kans om alsnog de winst over de streep te trekken. Van Bergen wist de bal te ontfutselen en startte een rush die vanaf eigen helft begon; op de achterlijn legde hij de bal breed op Van Dam, maar zoals de hele middag was de doelman van Prinsenland weer een sta-in-de-weg. Na 94 minuten blies de goed leidende scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit en eindigde deze wedstrijd in 0-0.

DVV kan tevreden terug kijken op deze wedstrijd tegen één van de uitgesproken titelkandidaten. Met iets meer fortuin hadden de drie punten mee terug genomen kunnen worden naar Dirksland. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen SKNWK. De mannen uit Nieuwerkerk verloren hun laatste wedstrijd nipt en zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om tegen DVV een resultaat te boeken. Ook voor deze wedstrijd zal van de mannen van trainer John Kleijn weer honderd procent scherpte worden vereist. Zij kunnen daarbij de steun van het publiek wederom meer dan goed gebruiken. De aftrap is 1 april om 14.30 uur.