Afbeelding

NTVV laat zege op SVV in slotfase uit handen glippen

Sport 379 keer gelezen

NIEUWE-TONGE - Na maar liefst vijf weken inactiviteit heeft het eerste elftal van NTVV in de thuiswedstrijd tegen het Schiedamse SVV de zege na een enerverende slotfase uit handen zien glippen. Een 3-0 voorsprong een half uur voor tijd bleek onvoldoende voor de zebra’s om de overwinning over de streep te trekken en dat was niet voor het eerst dit seizoen.

Al na twee minuten kreeg het team van trainer Wim Eilander een penalty toegewezen toen Jens van Es in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Nick van Alphen benutte de strafschop feilloos en zette zijn team daarmee op 1-0. SVV herpakte zich vlot en was in de minuten daarna de bovenliggende partij, zonder dat het tot écht grote kansen kwam. Met doordacht combinatiespel ging het op zoek naar de spitsen, maar de hechte defensie van NTVV hield gemakkelijk stand richting het slot van de eerste helft.

Een kwartier voor tijd eindigde een fraaie NTVV-aanval bij Brett van Vliet, die met een snoeiharde uithaal welke in de linkerkruising belandde, keeper Van der Meer verraste. De 2-0 voelde als een bevrijding voor NTVV, dat het spel daarna volkomen dicteerde.

SVV op jacht naar de aansluitingstreffer
SVV was na de pauze geenszins van plan de handdoek in de ring te gooien en ging vanaf de eerste minuten van het tweede bedrijf op zoek naar de ‘aansluitingstreffer’. Een venijnig schot van de Schiedammers werd door goalie Davy Schellevis over de doellat getikt, waarna de hoekschop in een mêlee van spelers strandde. Kort daarna legden de Nieuwe-Tongenaren een fantastische aanval op de grasmat, die via veel pionnen terechtkwam bij Brett van Vliet, wiens inzet aanvankelijk werd gepareerd door Alex van der Meer, maar in de rebound was de doelman volstrekt kansloos op de kopstoot van Gert Aantjes, die zijn team daarmee op een ‘veilige’ 3-0 zette. Met de moed der wanhoop zocht SVV daarna de aanval en uit een vrije trap schoot Joarley Marchena zijn team naar 3-1. SVV putte hoop uit de goal en ging op zoek naar meer.

Angstig NTVV moet achteruit
SVV werd sterker en een angstig spelend NTVV moest achteruit. Coach Wim Eilander zag de bui hangen en probeerde met twee wissels het tij te keren, maar de bezoekers roken de nervositeit bij de zwart-witten. Na 90 minuten speeltijd werd een Schiedamse voorzet op fabuleuze wijze door spits Casey van Os in enen op de pantoffel genomen en stond het 3-2. “Het zal toch weer niet hè….”, klonk het langs de lijn verontrust. In de derde van zes minuten blessuretijd leek het kwartje de goede kant op te vallen voor NTVV. Erik Roijers gaf de bal op een presenteerblaadje bij Neal Kuiper, maar op miraculeuze wijze ging de bal niet over de doellijn, waardoor SVV nog één keer de bal naar voren kon transporteren. De spanning was duidelijk voelbaar óp én rondom het veld. Hoog én tergend langzaam dwarrelde de bal tot vlakbij de zestien en met een verwoestende knal bezegelde Casey van Os het lot van de zebra’s en bracht de eindstand op 3-3.