(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 boekt ruime overwinning op Bruse Boys

Sport 500 keer gelezen

REGIO - Na de nederlaag van vorige week stond voor DVV de wedstrijd tegen Bruse Boys op het programma. De mannen uit Bru verkeerden in goede vorm gezien de recente resultaten. De ploeg van trainer John Kleijn was dus gewaarschuwd. In de bespreking werd benadrukt dat vanaf minuut één honderd procent scherpte vereist was om ervoor te zorgen dat Bru niet aan voetballen kwam. Het stralende weer en een prima bespeelbare grasmat waren uitnodigend voor een mooie pot voetbal.

Vanaf minuut één was duidelijk dat de woorden in de bespreking niet in de wind werden geslagen. DVV schoot uit de startblokken en binnen vijf minuten stond al een 2-0 tussenstand op het scorebord. Beide keren was het de opkomende Boshoven die de bal strak voorgaf, eenmaal was het Van der Veer die de bal binnenschoot en de tweede goal kwam op naam van de verdediger van Bru. Na deze goals bleef DVV gas geven en was het met name Van Bergen die veelvuldig gevaarlijk kon worden, maar DVV verzuimde de marge verder uit te breiden. Dat het na 25 minuten nog maar 2-0 stond was gezien de kansenverhouding vrij mager. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Bru steeds meer in haar spel, DVV nam wat gas terug en de duels werden niet allemaal meer gewonnen. Vijf minuten voor rust wist Bru dan toch de aansluitingstreffer te forceren. De achterhoede van DVV wist de bal niet weg te krijgen waarna een middenvelder de trekker overhaalde en keeper Hanenberg kansloos liet. Op slag van rust kreeg Bru de uitgelezen mogelijkheid om 2-2 binnen te schieten, maar keeper Hanenberg pareerde een één-op-één situatie en zorgde dat zijn ploeg met een voorsprong kon gaan rusten.

Na rust zagen we een zelfde DVV dat met veel inzet bleef knokken. Na goed voorbereidend werk van Van der Veer was het Van Dam die oog in oog met de keeper de 3-1 op het scorebord zette. Direct na de aftrap kreeg Bru dé kans op de aansluitingstreffer, maar wederom was het Hanenberg die voorkwam dat de hoop op een resultaat bij de bezoekers toenam. Na 65 minuten werd een corner vanaf links door iedereen gemist, behalve door Van Dam die bij de tweede paal goed op stond te letten en zo zijn tweede van de middag liet aantekenen. Het verzet van Bru was nu echt gebroken. Het sierde de ploeg van trainer Maaskant dat zij ondanks de achterstand probeerden te blijven voetballen. DVV bleef onverminderd doorgaan en oogde hongerig. Onder aanvoering van onder andere Lugthart werd vrijwel elke aanval van Bru in de kiem gesmoord. Uit één van die onderscheppingen werd Van der Veer in staat gesteld om ook zijn tweede van de middag binnen te schieten. Het slotakkoord was voor Van Bergen: een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht, waarna hij onberispelijk de 6-1 tegen de touwen knalde.

Een overtuigende overwinning voor het collectief van trainer John Kleijn. Volgende week staat de wedstrijd tegen nummer twee Prinsenland op het programma. De eerdere ontmoeting dit seizoen werd in het voordeel van Prinsenland beslist, de ploeg uit Dirksland heeft dus iets goed te maken. De aftrap is om 14.30 op het terrein van Prinsenland.