Afbeelding

Tessa Noteboom en Floor Kulik winnen zilver op het NK dressuur

Sport 384 keer gelezen

ERMELO - Tijdens het NK-dressuur dat vrijdag 3 maart werd verreden op het KNHS-centrum in Ermelo wisten zowel Tessa Noteboom uit Nieuwe-Tonge als Floor Kulik uit Oude-Tonge een podiumplaats te bemachtigen.

Tessa reed met haar paard Casper in de klasse M1 naar een score van 68,611% en liet daarmee op 1 combinatie na het grote deelnemersveld van 26 deelnemers achter zich. Voorafgaande aan de landelijke kampioenschappen ging een selectiewedstrijd en een indoorregiokampioenschap vooraf. Het Regio kampioenschap werd gereden bij Horcecenter Pirouette te Berschenhoek, waarbij Tessa debuteerde met haar paard Casper, een eerste plaats behaalde en hiermee regiokampioen van Zuid-Holland werd.

Tessa was met haar 15 jaar zowel tijdens de regiokampioenschappen als tijdens de landelijke kampioenschappen één van de jongste deelnemers in deze rubriek. De 11-jarige Floor Kulik wist met een score van 68,667% de zilveren medaille mee naar huis te nemen met haar pony Remito’s Eastwood in de klasse M1 pony’s.

Op 28 Januari werd Floor Zeeuws kampioen tijdens het regio kampioenschap bij ruitersportcentrum de Kroo in Nieuw-en sint Joosland. Voor Floor was het niet de eerste keer dat ze meedeed aan het NK want ze heeft de afgelopen jaren al drie gouden medailles gewonnen. Beide combinaties worden begeleid en getraind door Remito Dressage in Oude-Tonge. 

Afbeelding

Uit de krant