Afbeelding

Herkingen ’55 op poleposition na winst op WIK ‘57

Sport 495 keer gelezen

REGIO - Met een zwaarbevochten overwinning heeft Herkingen ’55 uitstekende zaken gedaan in de strijd om de tweede periodetitel in 4B. In Wolfaartsdijk speelde naaste concurrent in de titelstrijd Duiveland knap gelijk, maar moet met dit resultaat de koppositie in de periode overdragen aan de formatie van trainer Zwackhalen. Met nog één wedstrijd te gaan zijn het Herkingen ’55, Duiveland, Goes en FC De Westhoek die aankomende zaterdag strijden voor deze prijs en daarmee een ticket voor deelname in de nacompetitie.

Na een aftastende openingsfase was de eerste kans, in de 15e minuut, voor de thuisclub. Een voorzet van de linkerflank werd echter door de Wikse-voorwaartsen niet op waarde ingeschat. De geelhemden deelden enkele speldenprikken uit, maar braken in de 26e minuut de wedstrijd pas definitief open. Een strakke vrije trap van Bouwens daalde bij de tweede paal neer waar Michel Melissant de bal beheerste met de binnenkant van de voet in het dak van het doel deponeerde (0-1). De thuisclub probeerde de wedstrijd te kantelen, maar Herkingen gaf verdedigend geen krimp. Op het halfuur mocht WIK ’57 van geluk spreken dat de bal niet op de stip belandde na een handsbal. Arbiter Van Gorp zag er geen strafschop in. Een tegenvaller was het uitvallen van Patrick van den Ochtend in de 35e minuut. Corné Buys viel in en toonde zich deze middag een waardig vervanger. Op slag van rust was Herkingen nog dichtbij een tweede treffer. Uit een goede combinatie tussen Van Splunter en Bouwens viel de bal in de voeten van Noordijk. De inzet miste de nodige snelheid om doelman Hendrikse te verschalken.

Na de rustperiode was het WIK ’57 dat de wedstrijd controleerde op zoek naar de gelijkmaker. Herkingen kreeg geen grip op het spel, maar streed in alle linies om de voorsprong vast te houden. In de 53e minuut was het doelman Verboven die de bal vanaf de borst zag terugspringen in het veld. Waar een ieder rekende op een Wikse-treffer weet de Herkingse sluitpost met een katachtige reflex de gelijkmaker te voorkomen. Het doelpunt voor de thuisclub kwam er wel, maar werd in de 64e minuut door Van Gorp terecht, wegens buitenspel, afgekeurd. In de 71e minuut kwam Herkingen er ineens gevaarlijk uit toen Maikel van den Ochtend rakelings naast schoot. Enkele minuten was de snelle aanvaller wederom dichtbij een treffer, maar nu ging de inzet voorlangs. De thuisclub probeerde het vervolgens over de flanken, maar alle voorzetten werden in de Herkingse-defensie onschadelijk gemaakt. In de 81e minuut zette Herkingen de wedstrijd naar de hand. Uit een strakke steekpass van Van Splunter snelde Van den Ochtend naar de achterlijn. Waar een ieder rekende op een voorzet op de inlopende Bouwens schoot Van den Ochtend de bal verrassend langs de eerste paal, achter doelman Hendrikse (0-2). Het verzet van de thuisclub was gebroken. In de 90e minuut kreeg Bouwens nog een prima mogelijkheid om de score op te voeren, maar de inzet van de Herkingse-aanvoerder strandde op de doelman.

Dit maakt dat Herkingen ’55 met deze overwinning en de resultaten op de andere velden aanstaande zaterdag zal strijden om de tweede periodetitel. Men kan de veters strak trekken, wetende dat Colijnsplaatse Boys een uiterst lastige en stugge tegenstander is. De aanvang is om 14.30 uur aan de Stoofweg in Herkingen.