(Foto: Marjo Smit)

FW: Wedstrijdverslag DVV’09-Tholense Boys

Sport 517 keer gelezen

DIRKSLAND - Na een aantal weken oefenvoetbal stond voor DVV’09 weer een competitiewedstrijd op het programma. Ditmaal moest het opgenomen worden tegen Tholense Boys. De mannen van trainer John Kleijn wisten de heenwedstrijd nipt met 0-1 te winnen en waren daarom gewaarschuwd. De ploeg uit Tholen wist na de winterstop nog maar twee punten te verzamelen en zodoende waren zij erop gebrand in Dirksland resultaat te boeken.

Na de opening van ‘vakkie luufel’ kon afgetrapt worden. Met een paar speldenprikjes en een afgekeurde goal wegens buitenspel waren het met name de Dirkslanders die het meest gevaarlijk werden. Tholense Boys stelde daar in de beginfase weinig tegenover, maar zij kwamen gedurende de eerste helft dichter bij het doel van keeper Hanenberg. Een vermeend penaltymoment in de zestien van DVV werd weggewuifd door de scheidsrechter, die vervolgens naliet om de Tholense aanvoerder zijn tweed gele kaart te geven na het onderbreken van een veelbelovende aanval. Het mooiste moment van de eerste helft kwam op naam van Van der Veer. Na een afgeslagen corner was het Boshoven die de bal opnieuw inbracht en met een uiterste krachtsinspanning was het Van der Veer die al vliegend door de lucht zijn teen tegen de bal wist te plaatsen en zo de 1-0 stand op het scorebord zette. Vrij snel hierna klonk het fluitsignaal voor de rust.

Na rust zag men een zelfde spelbeeld. Het was DVV dat het spel probeerde te maken en Tholense Boys trachtte op de counter gevaarlijk te worden. De solide achterhoede wist bijna elke aanval onschadelijk te maken en zo kon steeds vaker richting het Tholense goal gevoetbald worden. Na een zelf opgezette aanval kreeg Lugthart via een aantal benen en een geblokt schot de bal voor zijn voeten, met rechts schoot hij de bal hard en zuiver in de hoek, 2-0. Het slotakkoord was voor Toes, die na een solo van de sterk spelende Van Bergen de bal voor zijn voeten kreeg. Met een droge schuiver in de verre hoek wist hij de keeper te verschalken en tekende hij voor de 3-0 eindstand.

Een belangrijke overwinning voor de ploeg van trainer John Kleijn. Volgende week wacht de derby in Middelharnis tegen De Jonge Spartaan. Beide ploegen hebben evenveel verliespunten en staan respectievelijk op een derde en vierde plaats. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. De aftrap is om 14.30 uur in Middelharnis.