Afbeelding

Verschillende examens bij Budokai Senshi

Sport 196 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Op 20 en 22 februari vonden er weer examens plaats bij Budokai Senshi voor de jeugdige en volwassen Karateka’s en jeugdkickboksers. Ruim 58 deelnemers deden hun uiterste best om hun nieuwe graad te behalen. 

Op 20 februari beten de karateka’s het spits af. Er was dit keer bewust gekozen voor een examenmoment tijdens het lesuur van de gezinskarateles. Een groep waar jong en ‘oud’ samen trainen. Er zijn meerdere combinaties van ouders en kinderen actief. Het examen begon met een pittige warming up en conditietraining, gevolgd door een stuk Kihon (basis) die door de examenkandidaten aan de groep gegeven moesten worden. Daarna lieten alle examenkandidaten de desbetreffende Kata (stijlvorm) zien passend bij hun graad. De mensen die opgingen voor een nieuwe band braken daarna één of meerdere houten planken, om te laten zien dat zij de durf hadden maar vooral ook de juiste techniek om dit te doen. Daarna volgde het welbekende Kumite (vechtvorm). Bij het examen wisten 41 karateka’s een nieuwe slip of band te behalen. Voor een aantal leden was dit extra bijzonder omdat ze het examen als ouder en kind samen konden doen. 

Kickboxen: ook persoonlijke ontwikkeling
Op 22 februari hadden de jeugdleden van de kickboksles hun examen via een systeem dat door de club zelf bedacht is en uitgevoerd wordt en waarmee een mooie badge verdiend kan worden. Dit examensysteem zorgt ervoor dat het bij kickboksen niet alleen over wedstrijden gaat maar ook over een stukje persoonlijke ontwikkeling die de deelnemers doormaken. Als ze alle badges behaald hebben, hebben de deelnemers de basisprincipes (plezier, professioneel, kracht, uithoudingsvermogen en durf) van het kickboksen onder de knie en kunnen ze zich verder ontwikkelen richting wedstrijden en/of andere enthousiast maken voor de sport.

Zeventien jeugdleden gingen de uitdaging aan en lieten allemaal op hun eigen manier een goed examen zien. Ook tijdens dit examen is conditie en kracht een belangrijk onderdeel van het examen gevolgd door een stuk techniek. Hierin word gekeken of alle stoot en traptechnieken aan de juiste voorwaarde voldoen. Daarna lieten alle deelnemers verschillende combinaties zien, die ze zelf bedacht hebben en kunnen uitleggen. Daarmee word getest of ze alle stof die we in lessen aanbieden ook begrijpen. Het examen eindigde met het sparren waarin kinderen niet alleen leren uit te delen en/of te incasseren maar ook rekening te houden met een ander. Er werden diverse kleuren badges behaald.

Budokai Senshi laat weten trots te zijn op de deelnemers en hun inzet. Naast Kyokushinkai Karate en kickboksen bieden wij nog veel meer sporten aan zoals: Yawara Ju Jutsu, boksen, circuit training, kettlebell training en stretch en relax. Iedereen is welkom met of zondere eerdere sportervaring. Door de diversiteit van de lessen is er voor iedereen iets passends.

Meer informatie is te vinden op ww.budokai-senshi.com of neem contact op via: budokai-senshi@outlook.com en/of 0641209730. De eerste twee proeflessen zijn altijd gratis.

Uit de krant