Koen Vervloed viert dat hij kort daarvoor 1-0 scoorde. (Foto: Peter Prins)

De Jonge Spartaan zet ongeslagen status voort

Sport 539 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Zaterdag 11 februari stond voor De Jonge Spartaan de thuiswedstrijd tegen VV Kogelvangers uit Willemstad op het programma. Eerder dit seizoen werd in de vestingstad nipt met 0-1 gewonnen door een treffer van topscorer Chris Hoogzand. Pim Grootenboer, Donny Klem, Michael Sloof en Jan Willem van Lente ontbraken deze wedstrijd om uiteenlopende redenen bij de gastheren. Wiljan Driece maakte na lang blessureleed zijn rentree in de wedstrijdselectie.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije/Syrië klonk het beginsignaal van scheidsrechter Leo van Heiningen. In de beginfase botste keeper Johan kroon tegen Jorn Moerland. Hij kon gelukkig verder. Even later schoot Sven van Laarhoven van afstand naast en Youri van Laarhoven vond Johan Kroon op zijn weg. De gasten zetten hoog druk en de thuisclub had daar aanvankelijk moeite mee.

Pas na ruim een kwartier werd een schot van Chris Hoogzand geblokt. Na een half uur was een voorzet van Chris Hoogzand te ruim bemeten voor Lars Schriek. Een harde vrije trap van Julian Nieuwland was een prooi voor Stan Moerland. In de 38e minuut snelde Chris Hoogzand weg over rechts. Het was de goed meegelopen Koen Vervloed die de bal van dichtbij tegendraads inschoot en zo de 1-0 op het scorebord bracht. Het duel was en bleef stevig en scheidsrechter Van Heiningen trok nog voor rust liefst zes keer de gele kaart.

Na rust kopte Edgar van der Giessen net naast uit een hoekschop van Mart Grootenboer. Deze rappe aanvaller bezorgde de Spartaanse defensie handenvol werk, maar tot grote kansen kwam Kogelvangers niet. Na ruim een uur zeilde een schot van Youri van Laarhoven pal over de lat. De sterk spelende Norman Leune kwam na een actie wat kracht tekort om tot een hard schot te komen.

Julian Nieuwland voorkwam met een uitstekend blok bij de tweede paal de mogelijke gelijkmaker. Kogelvangers zocht waar het kon de aanval en de thuisclub kreeg alle ruimte voor de counter. Julian Nieuwland kopte een gevaarlijke vrije trap van Youri van Laarhoven uit de eigen doelmond en liet deze middag opnieuw zien een van de betere Spartanen te zijn. In de 85e minuut gaf de ingevallen Xander Roos de bal uitstekend mee aan Chris Hoogzand en zoals vaker dit seizoen kwam hij als winnaar uit het duel met de keeper. Zo stond de comfortabele 2-0 op het scorebord en tekende deze speler al weer voor zijn tiende competitietreffer dit seizoen.

In de absolute slotfase pakte Johan Kroon nog een vrije trap van opnieuw Youri van Laarhoven en zo voegde De Jonge Spartaan opnieuw drie punten toe aan het totaal. Koploper Prinsenland was vrij en MOC’19 boekte een 0-1 zege in en tegen Kapelle. Hierdoor blijft de formatie van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak op de derde plaats van de derde klasse B van Zuid I staan.

Dinsdagavond 21 februari reist De Jonge Spartaan af naar het Zeeuwse Oosterland voor een oefenduel met het op de tweede plaats van de vierde klasse B geklasseerde Duiveland. Zaterdag 4 maart volgt een bezoek aan ZSC’62 in Scharendijke.