(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 wint overtuigend van Halsteren

Sport 559 keer gelezen

DIRKSLAND - In aanloop naar deze wedstrijd gingen de gedachten natuurlijk terug naar de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. De Dirkslanders verloren deze wedstrijd en hadden dit met name aan zichzelf te danken. Zaterdag kwam Halsteren op bezoek in Dirksland en was er de kans op revanche. De mannen van John Kleijn waren hier op gebrand en met een overwinning zou het de Brabanders passeren op de ranglijst.

Op deze druilerige zaterdagmiddag werd er weer aangetreden op het prachtige en goed bespeelbare hoofdveld. Onder toeziend oog van het flink opgekomen publiek werd er om 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter de Koster afgetrapt. DVV begon sterk aan de wedstrijd en beet met name in de duels goed zich af. Halsteren werd afgebluft en dit resulteerde in een snelle openingstreffer. Al in de zesde minuut was het Van der Veer die de 1-0 binnen knalde. Na goed voorbereidend werk van Van den Berg kreeg Van der Veer de bal schuin voor het doel aangespeeld en was de hoek heel lastig. Met een hard en hoog schot verraste hij de keeper en kon je wel spreken van een bliksemstart. Halsteren kreeg kort hierna met enig fortuin een mogelijkheid, toen de lange spits schuin voor Hanenberg verscheen, maar de keeper redde uitstekend.

Organisatorisch had DVV het best aardig op orde deze middag en gaf het Halsteren weinig ruimte om aan voetballen toe te komen. Wel beschikten de bezoekers over een aantal behendige spelers, die zo nu en dan voor wat dreiging zorgden. Hier vloeiden een aantal corners uit voort, maar de verdediging slaagde er goed in om de Brabantse luchtmacht te neutraliseren. DVV bleef de bovenliggende ploeg en verzuimde om via Van der Veer en Van Dam de trekker over te halen. Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg loon naar werken. Een afgeslagen schot van Van Bergen kwam voor de voeten van de volledig vrijstaande Boshoven, die zeer alert reageerde en de 2-0 op het scorebord zette. Echte grote kansen werden er niet weggegeven in deze eerste helft al moest doelman Hanenberg nog wel eenmaal handelend optreden, door een vrije trap uit de bovenhoek weg te tikken. Het enige wat de thuisploeg zich na een sterke eerste helft kon verwijten, was dat het de wedstrijd misschien al in het slot had moeten gooien. De mogelijkheden hiervoor waren er zeker geweest.

Zoals verwacht probeerde Halsteren vlak na rust met een enkele omzetting en opportunistisch spel een snelle aansluitingstreffer te forceren. Dit waren de lastigste tien minuten van de wedstrijd en ook deze fase wist DVV ongeschonden door te komen. De ruimtes op het veld werden groter en groter en hier wisten met name de Dirkslanders van te profiteren. In de 56e minuut viel de beslissing in de wedstrijd. Een corner van Van Dam bereikte bij de tweede paal Van den Boogert die de 3-0 binnen kopte. Alle ingrediënten waren nu aanwezig om er een grotere score van te maken. Het verzet bij Halsteren was gebroken en de honger van DVV nog zeker niet gestild. In de 75e minuut werd een prachtige aanval beloond met een fraaie treffer. De aanval werd opgezet via de ingevallen De Geus, die na een mooie combinatie met Van der Veer laatstgenoemde alleen voor de keeper zette. De jonge aanvaller was oog in oog met de doelman ijzig kalm en schoot de bal tegendraads in de verre hoek. Het slotakkoord deze middag was voor Toes, die een mooie vrije trap helaas uiteen zag spatten op de lat. Na ruim 90 minuten spelen vond de prima fluitende scheidsrechter de Koster het mooi geweest en floot hij zonder een kaart te hebben uitgedeeld voor het einde van de wedstrijd.

Zo boekte DVV’09 een overtuigende overwinning en houdt het wederom de nul. Volgende week wacht er een uitwedstrijd bij ZSC’62 in Scharendijke. De aftrap is om 14.30 uur.