(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 WINT DERBY VAN DEN BOMMEL

Sport 499 keer gelezen

DEN BOMMEL - In oefenwedstrijden hebben DVV’09 en Den Bommel elkaar regelmatig ontmoet de afgelopen jaren. Een derby in competitieverband is al heel lang niet voorgekomen. Den Bommel beschikt over een ervaren ploeg en is al jaren actief in de 3e klasse. Trainer John Kleijn had zijn mannen tot in de puntjes voorbereid op dit duel. Met de overwinning van vorige week op zak, werkten de Dirkslanders met veel vertrouwen toe naar deze clash.

Het Dirkslandse publiek was weer in grote getale meegereisd en zag een DVV wat scherp en fel aan de wedstrijd begon. Iedereen was gelijk bij de les en veel duels werden in het voordeel van DVV beslist. Hierbij gelijk vermeldend dat scheidsrechter van Hoogdalem een goede wedstrijd floot, duels toeliet waar het kon en de kaarten op zak hield. De eerste kansen deze middag waren voor de bezoekers. Van Bergen kreeg al vroeg een vrije doortocht, maar vond de doelman op zijn weg. Daarnaast begint het begint cliché te worden, maar de bal had na een overtreding op Van der Veer zeker op de stip gemoeten. Den Bommel loerde op de counter en kwam er in de omschakeling een aantal keer dreigend uit. Het gevaar bleef uiteindelijk beperkt tot wat schoten van afstand, maar verdedigende discipline was zeer belangrijke vandaag. In de 35e minuut kwam DVV verdiend op een 0-1 voorsprong. De sterke Van Bergen liet zijn tegenstander de hielen zien en kwam met een strakke voorzet. Deze werd door Den Bommel niet goed verwerkt en kwam voor de voeten van de alerte De Berg. Die twijfelde niet en passeerde de doelman. In de resterende tien minuten had deze voorsprong nog verder uitgebreid kunnen worden, maar bleef een ruimere achterstand Den Bommel bespaart.

In het eerste kwartier na rust had DVV het lastig. De thuisploeg wilde de gelijkmaker forceren en pushte wat meer richting het doel van Hanenberg. Met name bij een aantal standaardsituaties was het opletten geblazen, maar werden deze door de verdediging keurig verijdelt. Na dit kwartier was het DVV wat de draad weer oppakt en de nodige kansen creëerde. Het publiek moest lang wachten op de tweede treffer, die uiteindelijk viel in de 73e minuut. Een mooi opgebouwde aanval, waarbij het spel van rechts naar links werd verplaatst en uiteindelijk Boshoven met een strakke pass Van der Veer in stelling bracht. Uit een lastige positie besloot hij te schieten en zag zijn inzet van richting veranderd worden, waardoor de doelman geen kans meer had en hij de 0-2 op het scorebord zette. Voor Den Bommel, wat deze middag toch al lastig kansen wist te creëren, was het verzet nu echt gebroken. In de 80e minuut prikte Van der Veer na heel goed doorgaan de 0-3 binnen en zaten de drie verdiende punten in de knip. Een leuk sportief duel, mede door een goede scheidsrechter.

Zo boekte DVV’09 zijn tweede overwinning van 2023 en kan het met veel vertrouwen toewerken naar het duel met Halsteren van volgende week. Tegen deze ploeg hebben de Dirkslanders zeker wat goed te maken. De aftrap volgende week zaterdag is om 14.30 uur.