Afbeelding

Budokai Senshi scoort goed op Kimaita Cup 2022

Sport 151 keer gelezen

REGIO - Op 21 januari stond het jaarlijkse toernooi de Kimaita Cup op het programma. Dit toernooi, gericht op de jeugd van 6 t/m 17 jaar, werd in Rotterdam georganiseerd. 

Budokai Senshi nam deel met 7 vechters nadat Dean van Roosmalen helaas uitviel door de griep. De deelnemers van Budokai Senshi waren Boaz van Westenbrugge, Tessel Melissant, Job de Visser, Thijs de Jong, Hidde van Westenbrugge, Vera Kom en Vince van Roosmalen.

Op de toernooidag zelf liep alles helaas niet zoals het toernooi normaal gesproken loopt. Door computerproblemen en minder deelnemers liepen poules door elkaar, stonden er verkeerde leeftijden in het systeem en waren namen gekoppeld aan verkeerde sportscholen. Het bleek een voorbode van een veel groter probleem waarbij het gehele computersysteem in elkaar liep. Erg vervelend voor de organisatie en de deelnemers. Maar het Kyokushinkai Karate wordt gekenmerkt door samenwerking en tijdens het toernooi sloegen organisatie, scheidsrechters, coaches en deelnemers de handen ineen en werden alle poules handmatig gemaakt en verwerkt. Zo heeft iedereen uiteindelijk één of meerdere partijen weten te doen en heeft iedereen weer wat geleerd. Ondanks deze moeizame start hebben de vechters van Budokai Senshi weer laten zien waar de sportschool voor staat.

Derde prijzen waren er voor Thijs de Jong, Tessel Melissant en Job de Visser. Hidde van Westenbrugge wist een mooie tweede plaats te behalen. Ook Vera Kom won één partij en scoorde één gelijk, om daarna tweede te worden op leeftijd/gewicht. Vince van Roosmalen won zeer overtuigend al zijn partijen en werd daarmee eerste en dus kampioen.

“Uiteraard zijn we ontzettend trots op de deelnemers”, laat Budokai Senshi weten. “Dank gaat uit naar de organisatie, scheidsrechters, support, coaches en vrijwilligers. Op naar de volgende toernooien!”

“Ben je ook geïnteresseerd in Kyokushinkai Karate of één van de andere sporten zoals; Kickboksen, Boksen, Yawara Ju Jutsu, Kickbag, Circuittraining en/of Kettlebell training? Dan ben je bij Budokai Senshi aan het juiste adres. Met een eigen compleet ingerichte sportschool en onder begeleiding van instructeurs met diverse diploma’s kan je op een verantwoorde en in een eigen tempo jezelf ontwikkelen in de sport. We gaan uit van de mogelijkheden die er wel zijn en niet vanuit onmogelijkheden. Er is ruimte voor iedereen vanaf 2 t/m 100 jaar. Kijk voor meer informatie op www.budokai-senshi.com en/of neem contact op via: budokai-senshi@outlook.com/ 0641209730.”

Uit de krant