Afbeelding

DBGC klopt NSVV

Sport 538 keer gelezen

OUDE-TONGE - DBGC heeft de topper van koploper NSVV naar zich toegetrokken. Op een koud Sportpark de Koepel wonnen de mannen van trainer Jordi Smit met 2-1.

DBGC begon goed aan het duel en zat er vanaf de eerste minuut bovenop bij NSVV. In de tiende minuut werd de mee opgekomen Melchior Coolbergen vrij gespeeld aan de rechterkant. Met zijn bekeken pass zette hij aanvoerder Tim Mackloet vrij voor de keeper. Met een snel schot zorgde hij voor de verdiende 1-0. DBGC bleef druk houden op de defensie van NSVV en gaf nauwelijks ruimte weg. Een inzet van Tim Mackloet kon worden gekeerd door de doelman en ook de rebound van Jeroen Sep kon worden geblokt. Uit een afgeslagen aanval pikte Melchior Coolbergen de bal op. Met een loepzuivere crosspass bereikte hij Jeroen Sep die zijn directe tegenstander uit kapte en in de 31e minuut koeltjes voor de 2-0 zorgde. Niet veel later kon een poging van Tim Mackloet uit het doel worden getikt door de doelman. Vlak voor rust kreeg de linksback van NSVV rood na het geven van een kopstoot aan Thijs Tromp waardoor de bezoekers met tien man verder moesten. De tussenstand bleef onveranderd en beide teams zochten met 2-0 de kleedkamers op.

Na rust was er in de beginfase weinig aan de hand. DBGC speelde wat meer controlerend en gaf op wat afstandsschoten na weinig weg. Het spel werd wat slordiger waardoor het duel meer op en neer ging. NSVV zette meer druk en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 70e minuut viel deze ook als uit een corner het luchtduel werd verloren en de bal op de lijn niet kon wordt gekeerd. NSVV zette aan en drong DBGC verder terug. Gelukkig voor DBGC was keeper Nieuwland attent en verrichtte hij enkele puike reddingen. Aan de andere kant had DBGC het beter uit kunnen en moeten spelen. Zo stuitte Jeroen Sep na een steekpass van Sem Vos op de doelman. In de absolute slotfase kreeg NSVV een vrije schop die naar binnen werd gedraaid. Na een ouderwetse scrimmage werd de bal uiteindelijk weggewerkt en won DBGC dit duel. Op basis van de eerste helft een meer dan terechte zege waarin DBGC aantoont bij de top van de tweede klasse te horen. Zuidland won haar duel op bezoek bij RCS en neemt de koppositie over. DBGC stijgt door de zege naar de tweede plaats met evenveel punten als Zuidland. Volgende week gaat DBGC op bezoek bij het altijd lastige Yerseke dat met 3-1 won van Arnemuiden.