Glenn Kievit bezig de opbouw van een nieuwe NTVV-aanval. Rechts Jeroen Roijers, in het midden Marko Karsbergen met daarachter Tim Jordaan. (Foto: Martijn de Vries)
Glenn Kievit bezig de opbouw van een nieuwe NTVV-aanval. Rechts Jeroen Roijers, in het midden Marko Karsbergen met daarachter Tim Jordaan. (Foto: Martijn de Vries)

Royale zege NTVV in ijskoud duel tegen GLZ Delfshaven

Sport 331 keer gelezen

NIEUWE-TONGE - Met een ruime 4-0 overwinning op GLZ Delfshaven heeft NTVV aangetoond over veerkracht te beschikken en werd de zure smaak van het verlies 1 week terug tegen SCO’63, dankzij een kwartet goals en zo nu en dan goed spel, definitief weggespoeld.

Met een dieptepass van Glenn Kievit op Erik Roijers die even later uitmondde in een vlijmende pegel van Gert Aantjes gaf de thuisformatie meteen het visitekaartje af. Glenn Kievit was veelal de vrijstaande man op het middenveld en, samen met Nick van Alphen, de architect van gevaarlijke NTVV-aanvallen.

Brett van Vliet zet NTVV op 1-0
Een volgende aanval, opgezet door Nick van Alphen, kwam bij Gert Aantjes die op zijn bekende wijze snoeihard uithaalde, waarna de meegekomen Brett van Vliet het laatste tikje kon geven en de Nieuwe-Tongenaren verdiend op een 1-0 voorsprong zette. Het team van GLZ Delfshaven dat in een nabij verleden véél oud-Sparta profs herbergde, probeerden daarna de zebra’s onder druk te krijgen, maar daarin slaagde de ploeg van trainer Emrah Er niet.

Na een charge op Erik Roijers kreeg NTVV een vrije trap toegewezen van referee Kok. Nick van Alphen trapte de bal voor de goal en na een rasechte scrimmage knalde laatste man Jeroen Roijers de bal hoog in de touwen en bracht zijn team op een geruststellende 2-0. Het team van Wim Eilander kreeg daarna nog volop kansen om de stand op te voeren, maar wist de mogelijkheden niet te verzilveren.

Heftig openingsoffensief GLZ in 2e helft
De mannen uit Delfshaven begonnen als herboren aan de tweede helft. NTVV ontsnapte enkele malen en na een advies van trainer Wil Eilander, die opzichtig vraagde aan zijn mannen ‘of ze nu wakker zijn geschud…’ werd de (aanvallende) draad wordt weer opgepakt. Nick van Alphen manoeuvreerde de bal bij Erik Roijers die knap de 3-0 intikte. Vlak voor tijd stuurde Marko Karsbergen Brett van Vliet weg die vrij eenvoudig én door de benen van de GLZ-doelman de 4-0 liet aantekenen. NTVV pakte zodoende de 3e thuiszege op rij met de cijfers 11 vóór en 0 tegen. Verkleumd maar tevreden ging het publiek huiswaarts.

Uit de krant