(Foto: Shutterstock)

DVV’09 verliest van koploper MOC’17

Sport 353 keer gelezen

REGIO - Na het goede spel van vorige week tegen Kapelle reisde DVV’09 zaterdag 26 november met het nodige vertrouwen af naar Bergen op Zoom. Daar trof het koploper MOC’17. Een grote vereniging met torenhoge ambitie, wat de goede resultaten tot dusver onderschrijven. Ging het de mannen van John Kleijn deze middag lukken om met een goed resultaat terug te keren naar Dirksland?

De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Beljaars werd gespeeld op een niet al te best kunstgrasveld. De nieuwigheid was er duidelijk al een tijdje van af. Als er een moment is aan te wijzen waarop gedacht kon worden dat DVV ergens aanspraak op kon maken deze middag dan is het misschien de eerste tien minuten. De thuisploeg kreeg de bal een paar keer niet goed weggewerkt en de Geus mocht in kansrijke positie een vrije trap nemen, die helaas geen doel trof. In de 12e minuut van de wedstrijd kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Er werd niet adequaat ingegrepen en een volledig vrijstaande speler drukte genadeloos hard af en gaf doelman Hanenberg geen kans. Waar DVV zich vorige week heel knap terug knokte na zo’n vroege teleurstelling gebeurde er vanmiddag helemaal niets. De wil was er wel, maar het ontbrak aan de juiste energie die in de wedstrijd gelegd moest worden om tot een resultaat te komen. Gevolg was dat de organisatie niet op orde was, weinig coaching, er te weinig gebeurde in balbezit en men aanvallend geen potten kon breken. MOC werd het hierdoor niet echt moeilijk gemaakt en maakte hier dankbaar gebruik van. Doelman Hanenberg voorkwam met een knappe redding dat de voorsprong voor rust nog werd verdubbeld.

Ondanks een mindere wedstrijd, tegen een goede tegenstander bleef er bij een kleine achterstand altijd hoop op een resultaat. Helaas werd deze hoop al vroeg in de tweede helft teniet gedaan. Een aanvaller kon een voorzet vrij binnenkoppen en zette zijn ploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong. DVV slaagde er ook na rust niet in om het spelbeeld te doen kantelen en zo kon MOC de wedstrijd vrij gemakkelijk uitspelen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Nederland – Ecuador nog aangehaald. Hoewel het niet helemaal te vergelijken is, moet de gedachte van menig trouwe meegereisde DVV supporter toch afgegleden zijn naar de wedstrijd van de avond ervoor.

DVV’09 had het de koploper vanmiddag veel moelijker kunnen en moeten maken. Het belangrijkste is dat dit besef er na de wedstrijd ook bij iedereen was en dat er zaterdag als team verloren is. Het collectief is de grote kracht van het team van John Kleijn en de mensen die intensief meeleven, weten waar deze ploeg toe in staat is. Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd van 2022 thuis tegen Kruiningen. De aftrap in Dirksland is om 14.30.