Boy Hoogmoed zorgde voor de 2-2.

De Jonge Spartaan in de slotfase langs Kruiningen

Sport 406 keer gelezen

REGIO - Sportpark De Kruse Mat in Kruiningen was zaterdag 12 november het toneel voor het duel tussen VV Kruiningen en De Jonge Spartaan.

Door een nipte 0-1 zege (doelpunt Joel Danielse) bij hekkensluiter ZSC’62 in Scharendijke vond de formatie van Marvin Paauwe zich terug op een 7e plaats. De Jonge Spartaan bekleedde vooraf de 10e positie met twee punten achterstand op de gastheren. Drie van de vier laatst gespeelde competitiewedstrijden werden door De Jonge Spartaan verloren en dit duel ontbraken liefst zeven spelers. Dit gaf de mogelijkheid om jeugdige talenten toe te voegen aan de selectie.

In de beginfase was een bal van Pim Grootenboer net iets te hard voor Chris Hoogzand en kort daarop haalde aanvoerder Gerben Prins een bal van de eigen doellijn. Keeper Mark Koster reageerde attent bij een vrije trap van Julian Nieuwland. Na een redding van Johan Kroon op een inzet van Mario Gjoka was het Lars Steendijk die in de 23e minuut de 1-0 voor de thuisclub op het scorebord zette.

Nog binnen het half uur bereikte een pass van Wiljan Driece Julian Nieuwland. Deze tekende met een zwabberbal voor de gelijkmaker. Kruiningen liep in de slotfase van de eerste helft tegen drie gele kaarten aan die werden getoond door de prima leidende arbiter Danny van Helden. Julian Nieuwland kopte naast uit een hoekschop en in de extra tijd was er een misverstand binnen de Spartaanse defensie. Dit betekende een 2-1 achterstand met de rust.

Uit een mooie aanval na rust schoot Tim Driece naast. Na ruim een uur kwamen Xander Roos en Boy Hoogmoed binnen de lijnen voor Chris Hoogzand en Dennis Baars. Dit zorgde voor wat omzettingen bij De Jonge Spartaan. Na enkele mogelijkheden op de gelijkmaker niet te hebben benut was het in de 74e minuut Julian Nieuwland die Boy Hoogmoed bereikte. Deze schoot de 2-2 in het Kruiningse doel. De Jonge Spartaan was in deze fase sterker en speelde met ‘gif’.

Keeper Johan Kroon bracht redding na een Zeeuwse vrije trap en Pim Grootenboer schoot naast. Beide ploegen bleven zoeken naar de winnende treffer van deze middag. Uit een voorzet van Boy Hoogmoed schoot Xander Roos over. Kruiningen zette in de absolute slotfase aan. Een vrije trap verdween rakelings naast het Spartaanse doel. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd bediende Koen Vervloed Boy Hoogmoed en deze invaller beloonde zichzelf en het team met de 2-3. Johan Kroon bracht nog redding in een een-op- een duel en ranselde in de extra tijd een vrije trap uit het strafschopgebied. Wegens privéomstandigheden speelde Tim Driece deze dag zijn (voorlopig) laatste wedstrijd voor De Jonge Spartaan. Met zijn mentaliteit en voetballend vermogen zal hij gemist worden.

Na een aantal nederlagen herpakte De Jonge Spartaan zich deze middag in Zuid-Beveland en voegt het drie belangrijke punten toe aan het puntentotaal. Zaterdag 19 november staat op Spartacus de streekderby tegen VV Den Bommel op de agenda. Deze wedstrijd vangt aan om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Arjan Deurloo uit Tholen.