(Foto: Marjo Smit)

Dapper DVV’09 verliest van effectief Prinsenland

Sport 454 keer gelezen

DIRKSLAND - Afgelopen zaterdag kreeg DVV’09 koploper Prinsenland op bezoek. De mannen uit Dinteloord hadden al hun wedstrijden nog in winst weten om te zetten en incasseerden daarin geen enkele tegentreffer. Trainer John Kleijn had zijn mannen tot in de puntjes voorbereid op deze clash met één van de titelkandidaten. Zo verscheen er een strijdbaar DVV’09 aan de aftrap, wat zijn huid duur zou verkopen deze middag.

Het betekende tevens de eerste wedstrijd op het gerenoveerde hoofdveld. Het veld lag er prachtig bij en is in prima conditie. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Heiningen kon deze wedstrijd eindelijk van start. De intenties van de bezoekers in het eerste bedrijf waren duidelijk: DVV vroeg onder druk zetten en daarmee proberen een snelle openingstreffer te forceren. De Dirkslanders gingen hier goed mee om, stonden organisatorisch goed en waren bovendien de baas in de duels. Dit waren ingrediënten voor een aantrekkelijke en gelijk opgaande eerste helft, waarin DVV zeker niet onderdeed voor de koploper. Beide ploegen wisten niet bijzonder veel kansen te creëren. Doelman Hanenberg zag een kanonskogel voorbij de kruising zeilen en aan de andere kant zorgde de Dirkslandse aanvallers voor wat hachelijke situaties bij het doel van Prinsenland, maar viel de bal iedere keer net niet goed. Een gelijke ruststand had gezien het spelbeeld meer dan terecht geweest. Een wereldgoal in de 39e minuut zorgde er helaas voor dat DVV met een 0-1 achterstand de thee op moest gaan zoeken.

De bezoekers waren er zeker niet gerust op en hadden het strijdplan voor de tweede helft aangepast. Met de voorsprong op zak, liet het zich terug zakken op eigen helft en loerde het op de counter. DVV slaagde er zodoende in om flink wat druk uit te oefenen op het doel van Prinsenland. De mannen uit Dinteloord bleven mede dankzij de sterke en solide doelman een tegendoelpunt bespaart. Trainer John Kleijn besloot om halverwege de tweede helft aanvallend te wisselen, om met extra aanvallers een treffer te forceren. De ingevallen Van der Veer zorgde met wat plaagstootjes gelijk voor wat verwarring in de defensie van Prinsenland, maar ook hij wist de muur niet te slechten. Het gehaaide Prinsenland loerde op de counter en bleek hierin uiterst effectief. Met twee treffers tussen de 70e en 80e minuut was de wedstrijd met een 0-3 tussenstand beslist. Van der Veer had met een schitterende omhaal de Dirkslandse eer nog kunnen redden, maar met een knappe redding werd ook dit plezier niet gegund. De prima leidende scheidsrechter Van Heiningen toonde in de 88e minuut nog de rode kaart aan een verdediger van Prinsenland na een grove charge op Boshoven.

DVV’09 kan met opgeheven hoofd terug kijken op deze wedstrijd. Er werd als team weer keihard gewerkt en ook weer aangetoond dat het als ploeg tot veel dingen in staat is. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij SKNWK. De aftrap in Nieuwerkerk is om 14.30 uur.