(Foto: Marjo Smit)

Wedstrijdverslag Bruse Boys - DVV’09

Sport 411 keer gelezen

REGIO - Na een serie van drie overwinningen op rij stond zaterdag voor DVV’09 de lastige uitwedstrijd met Bruse Boys op het programma. De ploeg uit Bruinisse heeft jarenlang op eerste en tweede klasse niveau geacteerd, maar heeft het laatste jaar een stapje terug moeten doen. De mannen van John Kleijn beseften dan ook dat vandaag alle zeilen bijgezet moeten worden om een goed resultaat te boeken in het Zeeuwse.

Onder schitterende voetbalomstandigheden werd er rond de klok van 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Westerink afgetrapt voor het begin van deze wedstrijd. De thuisploeg ging furieus van start en liet zien best aardig te kunnen voetballen. DVV liet zich afbluffen en mocht van geluk spreken dat het na een kwartier voetballen niet tegen een ruime achterstand aankeek. De schade bleef beperkt tot één tegentreffer, maar met een vroege 1-0 op het scorebord moesten de Dirkslanders in de achtervolging. Het strijdplan werd aangepast en Bruse Boys werd op eigen zestienmetergebied vastgezet. Hier wist de thuisploeg geen raad mee en werden de voetballende kwaliteiten geneutraliseerd. In het laatste half uur was DVV een stuk sterker in de duels en drong het sterk aan. Van der Veer kreeg de allergrootste kans toen hij na doorkoppen volledig vrij kon uithalen, maar helaas de bal miste. Van Bergen zorgde aan de rechterkant een aantal keren voor flink wat dreiging en een voorzet van de opstomende Boshoven op het hoofd van R. van den Boogert werd door de doelman maar ternauwernood gekeerd. Bruse Boys kon hier geen kansen meer tegenover stellen, maar haalde wel met een 1-0 voorsprong de rust.

Al vroeg in de tweede helft, rond de 55e minuut, viel na een miscommunicatie al de 2-0 en dit was toch wel een kantelpunt in de wedstrijd. Waar in de eerste helft nog veel via de flanken de aanval werd gezocht, werd er nu snel de lange bal gekozen en hadden de fysiek sterke centrale verdedigers van Bruse Boys het aardig onder controle. Toch lieten de mannen van John Kleijn zich niet uit het veld slaan en bleven als ploeg hard werken om zich terug te knokken in de wedstrijd. De Dirkslanders hadden op zeker een strafschop moeten krijgen nadat Van der Veer van achter werd neergelegd, maar de scheidsrechter vond het te weinig. DVV bleef aandringen en nadat eerst R. van den Boogert een corner van De Geus in kansrijke positie net over kopte, was het niet veel later Van Dam die voor de aansluitingstreffer tekende. Van buiten het strafschopgebied schoot hij via de binnenkant van de paal fraai binnen. Iedereen voelde aan dat minimaal een punt nog haalbaar moest zijn deze middag. Dit gevoel werd vijf minuten later helaas keihard weggenomen toen de grensrechter tot tweemaal toe werd genegeerd en Bruse Boys in buitenspelpositie op 3-1 kwam. DVV probeerde het nog wel in het laatste kwartier, maar een resultaat zat er helaas niet meer in.

Zo liep DVV’09 tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan. Een punt had er zeker ingezeten en ondanks dat het geen beste wedstrijd was, hebben de Dirkslanders wel laten zien dat het een ploeg is waar serieus rekening mee moeten worden gehouden. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen v.v. Prinsenland. De aftrap in Dirksland is om 14.30 uur.