Afbeelding

Parkinson Boxing op Goeree Overflakkee

Sport 511 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Sport4All GO biedt sinds maart van dit jaar Parkinson Boxing aan op Goeree-Overflakkee onder begeleiding van een gediplomeerde Parkinson Boxing Coach. 

De trainingen worden twee keer per week gegeven op donderdag en zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur in het sportpand van Sport4All GO aan de Gerard Walschapstraat in Sommelsdijk. Deze vorm van training is non-contact boksen in combinatie met functionele oefeningen. Er wordt tijdens de training gebruik gemaakt van bokspalen, pads en handschoenen. Hierdoor is het een erg veilige manier van trainen.

“Het doel van de Parkinson Boxingtrainingen is om de kwaliteit van het dagelijkse leven te verbeteren. De ziekte van Parkinson zorgt ervoor dat de meest eenvoudige dingen die je niet dagelijks doet moeilijker worden. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om zowel fysiek als mentaal actief te blijven. Naast een intensieve en afwisselende training is Parkinson Boxing ook een goede stressverlichter”, aldus Sport4All GO.

“Bij mensen met de ziekte van Parkinson gaan twee dingen tegelijk doen steeds lastiger. Ze moeten over elke beweging nadenken. Het trainen van dubbeltaken is daarom erg belangrijk. De trainers van Parkinson Boxing zorgen er dan ook voor dat dit in elke training terugkomt. Verder wordt de nadruk op de algehele conditie, kracht, behendigheid en balans gelegd. Uit onderzoek is gebleken dat boksen de symptomen van Parkinson kunnen verminderen en ook vertraagt het de progressie van de ziekte op elk niveau van Parkinson. Je bokst jezelf letterlijk uit de hoek van patiënt en verbetert met het boksen en functionele training je kwaliteit van leven, voor jezelf, je levenspartner en alle andere mensen om je heen.”

“De sporters voelen zich na een training veel fitter, energieker en minder stijf. Ze geven aan dat lopen en bewegen makkelijker gaan en hierdoor functioneren ze in het dagelijkse leven ook beter. ‘Vanochtend had ik een slechte ochtend, maar ik ben blij dat ik toch naar de boks-training ben gegaan. Ik voel me nu veel en veel beter’, ‘Na een training voel ik me de hele dag energiek’. Uitspraken van de Flakkeese Parkinson Boksers welke die week bij Sport4All GO komen boksen. Als trainers zien we dit alles ook duidelijk terug in de trainingen. Sporters die bij aanvang van de les moeite hebben met bepaalde oefeningen door stijfheid of pijn, zien wij tijdens de les steeds makkelijker gaan bewegen. Daarbij wordt er tijdens de training gelachen en is de sfeer goed. En dat alles vinden wij bij Sport4All GO erg belangrijk.”

Mail voor meer informatie over Parkinson Boxing op Goeree Overflakkee naar info@sport4allgo.nl of ga naar www.sport4allgo.com

Uit de krant