(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 knokt zich naar overwinning op Tholense Boys

Sport 428 keer gelezen

REGIO - Voor de tweede uitwedstrijd van het seizoen moest DVV’09 afreizen naar Tholen. Tholense Boys is al jarenlang een vaste klant in de 3e klasse en kwam in 2019 zelfs nog uit in de 2e klasse.

Na een nipte overwinning op Den Bommel en een nederlaag tegen Halsteren, staat men net als de ploeg van John Kleijn op drie punten. Het beloofd dus een interessant krachtmeting te worden tussen deze twee ploegen die nog nooit in competitieverband tegen elkaar uit kwamen.

Al in de warming-up werd duidelijk dat de conditie van het veld goed voetbal deze middag vrijwel onmogelijk zou maken. Voor de rust hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. In de 60e minuut was het de Man die DVV’09 op voorsprong zette en daarmee tevens matchwinner zou zijn. Tholense Boys drong nog wel aan in de slotfase, maar de Dirkslanders trokken als collectief de overwinning over de streep.

DVV werd deze middag weer gesteund door een flinke supportersschare die de oversteek naar Tholen hadden gemaakt. De toeschouwers zouden vandaag geen hoogstaande pot voetbal voorgeschoteld krijgen. Wat men wel te zien kreeg, waren twee ploegen die vastberaden waren om na deze wedstrijd drie punten aan het totaal toe te voegen. In een redelijk gelijk opgaande eerste helft kregen beide ploegen wat kansjes, maar waren het met name beide doelmannen die zich wisten te onderscheiden. De grootste kans was misschien nog wel voor de thuisploeg, maar doelman Hanenberg redde zeer adequaat op een poging van een aanvaller die schuin voor hem verscheen. Een 0-0 ruststand was dan ook volledig volgens het spelbeeld.

In de tweede helft slaagde DVV er een stuk beter in om druk op de tegenstander te houden en hiermee werd de thuisploeg gedwongen tot het maken fouten. Dit leverde in de 60e minuut de openingstreffer op. Na een onderschepping werd Van Bergen aan het werk gezet en diens voorzet kon door de verdediging niet weggewerkt worden en kwam via het been van Toes voor de voeten van De Man. Deze twijfelde geen moment en schoot de 0-1 tegen de touwen. Het overwicht was in deze fase voor de Dirkslanders en via De Man en Van den Boogert kreeg men nog mogelijkheden op een tweede treffer. In het laatste gedeelte van de tweede helft ging Tholense Boys de druk opvoeren en onderscheidde doelman Hanenberg zich met een fraaie redding op een poging van dichtbij. DVV verdedigde met hand en tand en in blessuretijd kopte Lugthart nog een bal van de lijn. In de tegenstoot kregen De Waal en Van Dam nog een uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen, maar ook hier bleef een doelpunt uit. Toen de prima leidende scheidsrechter in de 98e minuut blies voor het einde van de wedstrijd was de ontlading aan Dirkslandse zijde dan ook groot.

Een heerlijke overwinning voor DVV’09, wat hiermee weer heeft aangetoond, dat als het voetballend niet gaat, ook in staat is om op karakter een overwinning over de streep te trekken. DVV’09 moet nog groeien naar de absolute vorm, maar voor vandaag waren de drie punten het allerbelangrijkst. Volgende week wacht de derby met De Jonge Spartaan. Een mooie pot voor de voetballiefhebber en we hopen dan ook op heel veel publiek. De aftrap in Dirksland is om 14.30 uur.