Afbeelding

Twee keer winst voor Itachi Dojo op British Open 2022

Sport 548 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Evi Klootwijk en Valence Bickel hebben beiden de eerste plaats gehaald op de 44th British Open. Het gerenommeerd karatetoernooi met deelnemers uit vele landen vond zaterdag 1 oktober plaats in het Engelse Crawley.

Vanuit Nederland waren er meerdere karateka’s van verschillende karatescholen afgereisd naar het toernooi. Twee daarvan zijn Valence Bickel en Evi Klootwijk, beiden leerlingen bij Itachi Dojo. Na vele weken van voorbereiding en training van Sensei André van Wezel, tevens hun coach en bondscoach van de Nederlandse selectie, was het dan eindelijk zover: The British Open 2022.

Valence, meervoudig Wereldkampioen en Europees kampioen, kan nu ook de eerste plaats van The British Open 2022 aan haar lijstje toevoegen. Na drie partijen met pittige tegenstanders wist ze de finale te behalen, die ze na een verlenging glansrijk won.
Evi, Nederlands kampioen en winnaar van een Spaans toernooi, wist na twee partijen de finale te behalen. Ook zij kan haar lijstje aanvullen met de eerste plaats van The British Open 2022. “Dit resultaat is een groot compliment voor de coach en trainer Sensei André van Wezel die met Valence en Evi al meerdere successen heeft behaald. Dit toernooi stond al lang op het verlanglijstje en is nu met enorm succes afgesloten”, aldus Itachi Dojo.

Even bijkomen van dit toernooi is er niet bij want het volgende grote toernooi is op 4 en 5 november in Lissabon. “Op dit Europees kampioenschap moet Valence haar titel verdedigen. Evi gaat voor het eerst naar een EK en zal, gezien de prestaties van afgelopen weekend, daar zeker een mooi toernooi neer kunnen zetten. Wij, als ITACHI Dojo, zijn enorm trots op onze dames en Sensei André van Wezel.”

“Ben je nu erg nieuwsgierig geworden naar wat karate inhoudt en vind je het leuk om lekker te trainen en onderdeel te zijn van een hecht team? Kom dan eens vrijblijvend meetrainen. Onze lesdagen zijn op maandag en woensdagavond.”
Jeugd tot en met 12 jaar traint van 18.30 tot 19.30 uur, volwassenen en en junioren trainen van 19.30 tot 21.00 uur. De locatie is de J.C. van Gentschool, Molenlaan 26 in Sommelsdijk.

Uit de krant