Vertegenwoordiger Ed Goverde (links) reikte namens de KNVB vier onderscheidingen uit aan Jaap de Bakker, Erik de Jong, Albert Boshoven en Rini Aleman.
Vertegenwoordiger Ed Goverde (links) reikte namens de KNVB vier onderscheidingen uit aan Jaap de Bakker, Erik de Jong, Albert Boshoven en Rini Aleman.

Speldenregen bij WFB

Sport 640 keer gelezen

OUDDORP - Op WFB wordt jaarlijks de vrijwilligersavond georganiseerd als bedankje voor de tomeloze inzet van al die vrijwilligers die het voetbalspel voor alle leden mogelijk maken. 

Afgelopen zaterdag was er daarom muziek met een DJ en een saxofonist van Groove Piano, een open bar en verschillende foodtrucks, zodat het de bezoekers aan niets ontbrak. De afgelopen jaren kon dat feestje natuurlijk niet doorgaan in verband met de coronapandemie. Vandaar dat WFB dit jaar extra uit wilde pakken en de KNVB heeft gevraagd of een aantal vrijwilligers wellicht in aanmerking komen voor een onderscheiding. Die vraag bleef niet onbeantwoord. Vertegenwoordiger Ed Goverde kwam namens de KNVB maar liefst vier onderscheidingen uitreiken. Jaap de Bakker, onder meer 24 jaar secretaris geweest van de vereniging, ontving een gouden waarderingsspeld. Ook werden er drie zilveren waarderingsspelden uitgereikt. Erik de Jong  ontving deze, omdat hij 30 jaar grensrechter was geweest van het eerste elftal en Albert Boshoven en Rini Aleman ontvingen de waarderingsspeld onder meer voor hun jarenlange inzet als verenigingsscheidsrechter. Tot slot reikte WFB zelf ook een onderscheiding uit. Cor Riemens had in het verleden al een speciale gouden waarderingsspeld voor scheidsrechters ontvangen van de KNVB en kon daarom niet nogmaals worden gedecoreerd. Die ruimte was er binnen WFB nog wel en hij is dan ook benoemd tot lid van verdienste.

Uit de krant