(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Overtuigend De Jonge Spartaan klaar voor competitiestart

Sport 437 keer gelezen

REGIO - Tijdens de eerste ronde van de competitie 2022-2023 was de Jonge Spartaan vrij. Hierdoor was het mogelijk om zaterdag 24 september op Spartacus te oefenen tegen 3e klasser SEOLTO (Samenspel en Oefening Leiden Ter Overwinning) uit Zevenbergen, dat eveneens vrij was deze competitieronde. 

Voorafgaand aan deze wedstrijd vond de bekerloting plaats. De loting leidt het team van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak zaterdag 22 oktober naar 1e klasser Xerxes DZB in Rotterdam-Noord. Mooie affiche om naar uit te zien.

Na ruim een kwartier snelde Chris Hoogzand vanaf links langs zijn man en leverde een puike voorzet af bij Michael Sloof. Deze tikte de bal bij de eerste paal in het doel en dat betekende de 1-0 voorsprong. De gasten kregen nauwelijks kansen of mogelijkheden. Slechts enkele vrije trappen verdwenen over en naast het doel van keeper Johan Kroon. Pas in de slotfase van de eerste helft kon de thuisclub de marge verdubbelen. Na prima druk zetten op rechts door drie Spartanen veroverde Pim Grootenboer de bal. Met een fraaie voorzet bediende hij bij de tweede paal Chris Hoogzand, die de 2-0 ruststand aantekende.

Na een uur spelen zette Dennis Baars de bal vanaf links fraai voor op Koen Vervloed. Deze wist de bal via de binnenkant van de paal in de doel te werken en zo stond het 3-0. In het laatste half uur werd SEOLTO compleet overlopen en liet De Jonge Spartaan zien over veel voetbalkwaliteit te beschikken binnen de selectie. Het aanwezige publiek genoot van fraaie staaltjes verzorgd voetbal en de gasten werden van het kastje naar de muur getikt. Dit resulteerde in treffers van Chris Hoogzand (4-0), Koen Vervloed (5-0), Wiljan Driece (6-0), Koen Vervloed (7-0) en tot slot Jeffrey van Veen (8-0).

Met deze ruime overwinning sluit De Jonge Spartaan de oefen – en bekercampagne af. Dit leverde prima resultaten op, al zaten er ook wat mindere wedstrijden tussen, zoals de 0-2 nederlaag tegen Vierpolders op een toen snikheet Spartacus. De Jonge Spartaan lijkt klaar voor de competitiestart op zaterdag 1 oktober bij VV Kogelvangers in Willemstad.

Uit de krant