(Foto: Shutterstock)

NTVV begint het seizoen met hoopgevende winst bij VV Pernis

Sport 427 keer gelezen

REGIO - Het eerste elftal van NTVV is het nieuwe seizoen 2022-2023 uitstekend begonnen. De op voorhand als lastig bestempelde uitwedstrijd tegen VV Pernis werd met 0-1 gewonnen, een zege die de ‘zebra’s’ vertrouwen geeft voor de komende matches.

Beide teams trachtten snel een opening te creëren, maar het combinatiespel werd veelal vroegtijdig ontregeld. Na pakweg 10 minuten speeltijd legde Nick van Alphen de bal uit een vrije trap op het hoofd van Gert Aantjes die vervolgens Brett van Vliet in stelling bracht. De inzet van de jonge spelverdeler werd met de nodige moeite door goalie Marvin Nooteboom tot corner verwerkt. NTVV speelde verzorgd voetbal in die fase en was daarnaast bijzonder gefocust. De middenvelders zorgden telkenmale voor aanvoer richting de spitsen, waardoor Pernis zélf nauwelijks aan aanvallen toekwam.

Jasper van der Welle kopt NTVV naar 0-1
De druk van de zebra’s hield aan en het wachten was feitelijk op de bevrijdende goal. Met nog 12 minuten op de klok kregen de zwart-witten een vrije trap toebedeeld van de goed leidende arbiter Kleinkramer. Met een prachtige trap krulde Nick van Alphen de bal op het hoofd van Jasper van der Welle die met een formidabele kopstoot de bal achter de geslagen Nooteboom hamerde. De NTVV-aanhang, niet bepaald verwend de voorbije maanden, veerde massaal op om de voorsprong met elkaar te vieren.

Zelfde spelbeeld in tweede helft
Het spelbeeld in het tweede bedrijf was aanvankelijk ongewijzigd in vergelijking met de eerste helft: NTVV viel aan, was gevaarlijk en VV Pernis had zéér veel moeite om daar een passend antwoord op te vinden. De Nieuwe-Tongenaren sprongen nochtans erg slordig met de mogelijkheden om, waardoor Pernis hoop bleef houden. Naarmate de tijd vorderde, slopen er slordigheidjes in het spel van NTVV. Na een fluwelen aanval van de Nieuwe-Tongse brigade wist doelman Nooteboom evenwel de 0-2 met een uiterste krachtsinspanning te voorkomen en uit de corner die daaruit voortvloeide, toucheerde de bal, na een prachtige kopstoot van Gert Aantjes, opnieuw de doellat.

Spanning tot het einde
Nog één keer zette VV Pernis aan, maar het schot aan de linkerzijde van het doel van Davy Schellevis navigeerde naast het doel. In de slotseconden schreeuwde alles wat Pernis lief is om een strafschop, maar de onbewogen referee Kleinkramer, die liefst acht minuten langer liet spelen, wuifde het appel weg en floot kort daarna voor de laatste keer op Sportpark Pernis. NTVV kon terugzien op een puike eerste helft, gevolgd door een benauwde 2e, maar nam drie punten mee naar Nieuwe-Tonge.