Afbeelding

Ongenaakbare Wim Huizer pakt Grote Prijs Flakkee Center op Lennik

Sport 380 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het tweede jonge duivenconcours, dat op zaterdag 23 juli van start ging in het Belgische Lennik, werd op weergaloze wijze gewonnen door de Nieuwe-Tongse veelwinnaar Wim Huizer, die daarmee alweer zijn vijfde zege van 2022 veiligstelde.

Het trainen en wedstrijdklaar maken van jonge duiven is een vak apart. De jeugdige ‘renpaarden van het luchtruim’ zijn uitermate vatbaar voor velerlei infecties, waarvan de zogeheten colibacterie de meest voorkomende is. Op tijd enten, de vogels iedere dag scherp observeren en proberen de beestjes zo veel als mogelijk, bij voorkeur bij het krieken van de dag, een eindje weg te brengen en dat steeds een stukje verder. Wim Huizer beheerst alle facetten van de duivensport en mag gerust een specialist voor wat betreft het verzorgen en conditioneren van de jongelingen worden genoemd.

Van de ongeveer 30.000 duiven die om 08.15 uur in het 9.000 zielen tellende Vlaamse Lennik het luchtruim in stoven, waren er 644 afkomstig van PV de Combinatie uit Middelharnis. Welgeteld 73 minuten had de NL 22 - 8432124 van eigenaar Wim Huizer nodig om het ruim 101 km lange traject naar Nieuwe-Tonge af te leggen, omgerekend bijna 86 km/h.

De ‘124 was niet alleen, want 16 seconden later stonden er nog eens vier duiven op de elektronische klok geregistreerd. Een vijfklapper voor de Nieuwe-Tongse topliefhebber, die daarnaast ook de Grote Prijs Flakkee Center in de wacht sleept, een dikverdiende beloning voor de véle inspanningen, want ook in de duivensport geldt: arbeid adelt.

Uit de krant