Afbeelding

CDA op bezoek bij bedrijven in Oude-Tonge en Stellendam

Politiek 462 keer gelezen

REGIO - Het lokale CDA bezoekt regelmatig bedrijven op ons eiland om met (jonge) ondernemers op Goeree-Overflakkee in gesprek te gaan. 

Afgelopen weken werden er bezoeken gebracht aan CS Staal in Oude-Tonge, GP Stainless in Stellendam en firma Thermcomfort in Oude-Tonge. “De volksvertegenwoordigers vinden het belangrijk om in contact te blijven en zijn trots op de bedrijven die een belangrijke bijdrage leveren aan ons eiland”, aldus de lokale CDA’ers.

CS Staal levert allerlei systemen rond de afvalinzameling van ontwerp tot eindproduct, zoals bijvoorbeeld ondergrondse restafvalcontainers en veiligheidsvoorzieningen. CS Staal is een bedrijf wat ontstaan is uit de gedachtegang om circulariteit en sociaal ondernemen met elkaar te combineren. Dit bedrijf – dat aan het begin van dit jaar is opgericht en gevestigd in Oude-Tonge - onderscheidt zich door de productie grotendeels te realiseren met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

GP Stainless is gespecialiseerd in rvs-machinebouw voor de farmaceutische markt, de voedselindustrie en op maat gemaakte oplossingen. Acht jaar geleden begonnen twee jonge ondernemers in een klein loodsje in Ouddorp, nu is dit innovatieve bedrijf inmiddels werkzaam vanuit Stellendam en staat opnieuw voor een uitbreiding van het bedrijfspand. Gevestigd in het pand van Wissekerke Techniek, dat begin 2021 is overgenomen door GP. Inmiddels zijn er een twintigtal vooral jonge mensen van het eiland werkzaam bij dit bedrijf.

Ook werd een bezoek gebracht aan firma Thermcomfort uit Oude-Tonge. Een groeiend bedrijf dat specialist is in de vloerverwarming en zeven jaar geleden is overgenomen door een jonge ondernemer uit Oude-Tonge. Ze werken zowel met elektrische als watergedragen vloerverwarmingssystemen. Watergedragen systemen fungeren zowel op een warmtepomp alsook cv-ketels en stadsverwarming. Dit brengt niet alleen de juiste temperatuur in woningen, maar zorgt ook voor een grote mate van duurzaamheid.

Uitdagingen die in de verschillende bedrijfsbezoeken besproken werden zijn onder andere de bereikbaarheid van ons eiland, beschikbare ruimte voor uitbreiding of nieuwbouw van bedrijven en het tekort aan personeel op de arbeidsmarkt. “Door in gesprek te blijven weten de lokale CDA’ers wat er speelt bij onze lokale ondernemers en kunnen ze direct schakelen indien nodig. Suggesties doorgeven voor een volgend bedrijfsbezoek kan onder andere via cdagoereeoverflakkee@gmail.com.

Uit de krant