Afbeelding

Kerstviering en afscheidsmaaltijd voor Oekraïense kinderen in Geldershof

Kerk & Geloof 488 keer gelezen

DIRKSLAND - De opvang van Oekraïense vluchtelingen in Geldershof loopt ten einde. Daarmee komt er ook een einde aan de Let’s GO kidsclub, die elke dinsdagavond werd gehouden in de recreatiezaal van het gebouw. Op dinsdag 27 december werd er na zeven maanden op feestelijke wijze afscheid genomen.

“De kinderen verhuizen naar Middelharnis, Herkingen en andere locaties en we wilden ze niet ongemerkt weg laten gaan” zegt de clubleiding. “Het begon met een initiatief om een kerst sing-in te houden met spelletjes. Dit groeide uit tot een extra speciale avond die werd begonnen met een maaltijd; alle kinderen om een grote gedekte tafel, versierd met lichtjes en kerstgroen. De moeders van de kinderen hadden toegezegd pizza en pannenkoeken te bakken. Het werd nog even spannend vanwege het bericht dat veel kinderen al verhuisd waren. Maar uiteindelijk kwamen ze allemaal, en zelfs nog nieuwe kinderen.” 

De inmiddels bekende liedjes werden enthousiast meegezongen, en de kerstliederen werden begeleid door een ensemble met piano, gitaar, viool en meerdere dwarsfluiten. Voor elk kind was er een tasje met iets lekkers en een sleutelhanger met Oekraïense zegentekst. Daarnaast kregen de kinderen een boekje met alle kleurplaten, liedjes en wat foto’s van de afgelopen periode, gebundeld in een mooie eenmalige uitgave. 

“Met een dubbel gevoel laten we ze gaan”, zegt de clubleiding. “Verdrietig omdat we zien hoe moeilijk het voor hen is weer te verkassen, de onzekerheid van de nieuwe woongelegenheid en de vertrouwde omgeving die ze weer los moeten laten. We kijken tegelijk met dankbaarheid en verwondering terug op wat we allemaal hebben kunnen meegeven aan de kinderen. Er werd gevraagd of er in Middelharnis ook een kidsclub zal zijn. We hopen van wel, en geven graag alles mee wat we geleerd en ontwikkeld hebben.” Wie hierover meer wil weten, kan contact opnemen met Tonn of Hannah den Otter van GOchurch. Kijk op www.gochurch.nl voor contactinformatie.

Uit de krant