Een foto van een eerdere samenkomst en maaltijd van GOchurch.
Een foto van een eerdere samenkomst en maaltijd van GOchurch.

Laagdrempelige samenkomst en maaltijd van GOchurch

Kerk & Geloof 1.099 keer gelezen

MIDDELHARNIS - Zondag 16 oktober is er weer een samenkomst en maaltijd van GOchurch. De samenkomsten zijn laagdrempelig en in makkelijk te begrijpen Nederlands voor mensen die minder bekend zijn met het evangelie, de kerk en Nederlandse tradities en culturele vormen. Na de samenkomst wordt er met elkaar gegeten.

Kathinka Jelier is bezoeker van de samenkomsten en vertelt wat Gochurch voor haar betekent. “Soms lijkt het, of ik de enige ben die echt begaan is met vluchtelingen. Alsof ik de enige ben die denkt dat Jezus het ons heeft opgedragen elke vreemdeling welkom te heten en de hongerige te voeden. Alsof ik de enige ben die elke moslim wil vertellen over Jezus. Alsof ik de enige ben die een familie voor een vluchteling wil zijn. Ik heb overigens een hekel aan het woord vluchteling, je bent een vluchteling als je vlucht van het ene land naar het andere land maar ik vind dat als je eenmaal in het land van bestemming bent, je het etiket vluchteling af mag gooien. Dan ben je welkom. 

Gelukkig lijkt het alleen maar of in de enige ben die een passie heeft voor deze mensen heeft. Want dank aan God: we hebben GOchurch. Vooral de laatste tijd is deze gemeenschap echt veel voor mij gaan betekenen. Naast dat ik het een fijne plek vindt om met mijn gezin naar toe te gaan, is het mogelijk om heel laagdrempelig een gast mee te nemen. Je kunt wel stellen dat er eigenlijk geen drempel is. Er is aandacht voor het individu, en heel belangrijk: we sluiten af met een maaltijd. En nee... dat zeg ik niet omdat ik dol op lekker eten ben maar het is zo waardevol om met andere te eten en even na te praten.
GO church wordt bijvoorbeeld echt gemist door onze eerste boot-vrienden. Voor hen was GO church een plekje waar ze er echt even bij hoorden, ondanks dat de meeste een hele andere geloofsachtergrond hadden.

Ben jij ook benieuwd naar deze gemeente? Kom dan zondag langs. We hebben deze keer een gastspreker Alex Ndemezo uit Rwanda. Neem je iemand mee? je buurman met een immigratieachtergrond, of de moeder bij school die een andere achtergrond heeft dan jij? Wees welkom.”

De samenkomst van GOchurch is van 15.00 tot 17.00 en wordt gehouden in de Emmaüskerk, Koningin Julianaweg 64 in Middelharnis. 

Uit de krant