Afbeelding

Burgemeester neemt eerste exemplaar van Scheuren door Goeree-Overflakkee in ontvangst

Cultuur 450 keer gelezen

SOMMELSDIJK - Dinsdag 11 oktober is het eerste exemplaar van een scheurkalender over Goeree-Overflakkee aan burgemeester Grootenboer-Dubbelman overhandigd. Een feestelijke gebeurtenis in Streekmuseum Goeree-Overflakkee in het bijzijn van diverse betrokken genodigden en sponsors. 

“Met Scheuren door Goeree-Overflakkee kom je op een laagdrempelige manier leuke en verrassende dingen te weten over het eiland”, aldus de makers Marleen van As en Helen Schoffelmeer. Zij hebben 365 dagen weten te vullen met interessante, leuke en verrassende items. Marit van As verzorgde de vormgeving van de kleurrijke cover en de illustraties in het binnenwerk. Op de cover zijn diverse herkenningspunten terug te vinden. In de kalender valt veel te ontdekken op het gebied van bijvoorbeeld natuur, wandelingen, fietstochten, uiteenlopende wetenswaardigheden, geschiedenisfeitjes, recepten, anekdotes, dialect, kunst, gedichten, enzovoort.

Vanaf woensdag 12 oktober is Scheuren door Goeree-Overflakkee 2023 te koop in diverse winkels op het eiland. Met lokale verkooppunten willen de initiatiefnemers de middenstand steunen: Plus Slingerland in Middelharnis, Primera in Middelharnis, Boekhandel Dekker-Van Esbroek in Middelharnis, Boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk, Streekmuseum GO Sommelsdijk, Leutug in Dirksland, GO-Homestyle in Ooltgensplaat, Dagwinkel Herkingen, R&R Fashion Nieuwe-Tonge, Theetuin De ûûlestee Melissant, ‘t Tilseschuurtje Den Bommel, Bruna Ouddorp, Boekhandel Akershoek in Ouddorp, Bruna Oude-Tonge, Plus Buning / Kiosk in Stellendam, Landwinkel Keizer in Stellendam. De verkoopprijs is 18,50 euro. De cover van de scheurkalender is in kleur en het binnenwerk is in zwart-wit.

Uit de krant