Glasvezel in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat komt eraan | Eilanden-Nieuws
Logo eilandennieuws.nl

Glasvezel in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat komt eraan

GOEREE-OVERFLAKKEE - DELTA Fiber Netwerk wil alle dorpen op Goeree-Overflakkee een glasvezelaanbod doen. In de eerste fase start een glasvezelcampagne in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat. Als 35 procent van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 7 april 2021 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er ook glasvezel in deze dorpen.

Voor de bouwvakantie start de campagne voor de tweede fase: Dirksland, Herkingen en Melissant. Na de bouwvak zijn in de derde fase Goedereede, Ouddorp en Stellendam aan de beurt met daaropvolgend Middelharnis en Sommelsdijk in de vierde fase.

Inwoners in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan men een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.

Melden inwoners van Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat zich vóór 7 april 2021 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.

Op 20 januari wordt een Glasvezel Informatiepunt geopend aan de Dabbestraat 11 in Oude-Tonge. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over glasvezel of hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de feestelijke opening op zaterdag 23 januari ligt er voor de jeugdige bezoekers een klein presentje klaar. Natuurlijk houdt men zich hierbij aan de richtlijnen van het RIVM.

Meer berichten